Povežite se sa nama

intervju.rs

Ruše sistem, ciljaju Trampa

Svet

Ruše sistem, ciljaju Trampa

Foto/internet

Ruše sistem, ciljaju Trampa

Iako je 15. marta dostignut plafon duga, 1. jun 2017. godine je datum kada će “paralelna država” povući obarač u smeru Donalda Trampa

U sredu, 15. marta 2017. godine, američka vlada je još jednom dostigla plafon svog duga. Ukratko, to znači da dok Kongres ne podigne plafon, vlada neće biti u stanju da pozajmi više novca.

Prošlog puta kada se to desilo, demokrate i republikanci su nedeljama iznosili svoje stavove dok su neke vladine službe počele da se gase. Nakon mnogo razmatranja i pregovaranja, plafon duga je na kraju podignut i kolaps je izbegnut.

Ali ovaj put bismo mogli videti potpuno drugačiji niz događaja. Demokrate, mediji, pa čak članovi Trampove stranke žele da vide njegov neuspeh. Ali, možda još važnije, operateri iz senke, poznati kao “Paralelna država,“ su ti koji mogu iskoristiti ovu priliku da svale krivicu decenijskih mahinacija na Trampa.

Ove sile iz senke manipulišu svim, od globalne ekonomije do političkih pitanja suverenih naroda.

Iako je 15. marta dostignut plafon duga, 1. jun 2017. godine je pravi datum koji se treba gledati. To je dan kada bi Paralelna država konačno mogla povući obarač: “A, koji je bolji način da to uradite nego da dođe do kolapsa ekonomije?

Republikanci i demokrate iz žele da vide Trampu leđa, čak i po cenu sistemske krize čitave nacije. Na Trampova leđa obrušiće se poslednjih 30 godina lošeg vođenja državnih finansija.

Obe strane su konstantno plaćale vladine usluge i programe kroz dug. Do 1. juna 2017. godine, Uprava za trezor će iscrpeti načine da bude kreativna sa plaćanjem svojih računa bez novog duga.

Većina Amerikanaca nije uopšte svesna da njihov celokupan način života isključivo počiva na spremnosti stranih vlada da pozajme novac njihovoj vladi, u suprotnom bi se celokupna novčana mašina Vašingtona srušila do sledećeg jutra. Sve izgleda tako sigurno sa njihovim uglednim vladinim zgradama i njihovim skupim odelima, ali istina je da je cela ekonomska mašina krhka kao staklo.

Od 15. marta do 1. juna je krajnji politički događaj a, ovaj put i republikanci i demokrate imaju tajne planove kako da omoguće da se prava kriza dogodi. Koristiće je kako bi podigli populistički ustanak. Kao i u svakoj ekonomskoj krizi, na bankovne račune ovih ekonomskih ubica, dospeće nove milijarde. Ceh će platiti Tramp kome su, moguće, i dozvolili da dođe na vlast kako bi na njega pala krivica za višedecenijsko katastrofalno upravljanje ekonomijom SAD

Izvor/intervju.rs

 

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Svet

Najčitanije na intervju.rs

Na Vrh