Povežite se sa nama

intervju.rs

OVO MOŽE MOŽDA I VAMA DA SE DESI! Zvali su me iz pošte da dođem i podignem novac. Mislio sam da je greška jer sam teška beda!

Foto/alo.rs

Svet

OVO MOŽE MOŽDA I VAMA DA SE DESI! Zvali su me iz pošte da dođem i podignem novac. Mislio sam da je greška jer sam teška beda!

Momak nije mogao da poveruje šta ga je snašlo.

Zamislite situaciju da vas niotkuda pozovu iz pošte sa vestima da imate novac koji čeka na vas da ga podignete, a vi znate da nema ko da vam pošalje isti.

U takvoj situaciji se našao ovaj momak, kome je novac poslao davni drug iz detinjstva koji živi i radi u Americi i kome po svemu sudeći ide jako dobro.

Ovog momka, drug s kojim je delio sendvič, na pola i bio kao brat, nije zaboravio i dokazao je da prava i iskrena prijateljstva ipak postoje.

Njegovu ispovest vam prenosimo u celosti:

Pre neki dan su me zvali iz pošte da dođem jer mi je neko poslao novac. Mislio sam da je neka greška, jer nemam nikog ko bi mi slao novac, a i teška sam beda, pa sam iskreno pomislio da me neko zeza.

Kada sam otišao rekli su mi da imam pismo i 3.000 dolara, a i dalje nisam mogao da verujem. Uzmem pismo da čitam, drug iz osnovne koji sada živi u Americi, tada je bio beda kao što sam ja sada.

Ja sam mu uvek davao koliko sam mogao, delio sa njim sendviče na pola, pili smo sokove iz iste flašice, bio mi kao brat. Pre 10 godina otišao je za Ameriku, kako se kaže trbuhom za hlebom, pa izgleda da je uspeo.

Na kraju pisma je napisao: „Brate kada god ti bude trebalo, samo mi javi, znam kako ti je sada i znam kakav si čovek kada imaš. Hvala Bogu, ja sada imam dovoljno i smatraj to kao da i ti imaš. Tvoj brat…“ Ni sada ne mogu da verujem da me se nakon toliko godina setio i da pamti sve što sam mu dobro činio. Izgleda da i u ova teška, zla vremena isplati se biti čovek. Ko bi rekao…

alo.rs

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Svet

Na Vrh