Povežite se sa nama

Erdogan preti Haradinaju: Srušiće te moja kosovska braća!

Svet

Erdogan preti Haradinaju: Srušiće te moja kosovska braća!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan upozorio je danas kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da će morati da preuzme odgovornost za upravljanje situacijom sa deportovanim Turcima, prenosi list „Koha ditore“.

Kako navodi list, Erdogan ga je u svom govoru kritikovao zbog otpuštanja ministra unutrašnjih poslova i šefa obaveštajne agencije, i pozvao ljude na Kosovu da protestuju protiv njega.

Erdogan, takođe, u govoru naziva Haradinaja marionetom, „čije konce povlače drugi“.

– Karijera premijera Kosova će se završiti – predviđa Erdogan, prenosi list.

 – Premijeru Kosova, po čijim instrukcijama ste preduzeli te korake? Od kada štitite one koji su pokušali puč u Turskoj? Zar ne znate da smo vas mi priznali odmah posle Amerike? Kako možete da štitite pučiste, a Turska vas je prigrlila kao brata? Platićete za to. Moja kosovska braća ne treba da daju kredibilitet premijeru kao što su ti. Moja kosovska braća, Kosovari koje ja znam, zahtevaće da budeš odgovoran za ovo – naveo je Erdogan, a prenosi Koha.

Podsećamo, na Kosovu je nedavno uhapšeno šest turskih državljana koji su deportovani u Tursku, zbog čega je premijer Ramuš Haradinaj smenio ministra unutrašnjih poslova, Flaga Sefaja i šefa KIA Driton Gašiija.

Verski vođa Fatulah Gulen bio je blizak saradnik Erdogana, ali je nakon toga optužen da je odgovoran za pokušaj puča 2016. godine u Turskoj.

Erdogan je juče potvrdio da je šestorica proteranih pripadnika pokreta Fetulaha Gulena, koji su uhapšeni na Kosovu i Metohiji, u Turskoj, koja ih tereti za terorizam.

Na Kosovu je pre dva dana na misteriozan način uhapšeno šest turskih državljana, pod optužbom da pripadaju pokretu FETO, verskog vođe Fetulaha Gulena, koji je optužen da je odgovoran za puč s ciljem svrgavanja Erdoganove vlade u leto 2016.

TANJUG.RS

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Svet

Najčitanije na intervju.rs

Na Vrh