Povežite se sa nama

intervju.rs

Vukadinović za intervju.rs: Bojkot nije rešenje, mi time činimo uslugu vlasti

Foto/intervju.rs/Mikloš Dimitrijević

Politika

Vukadinović za intervju.rs: Bojkot nije rešenje, mi time činimo uslugu vlasti

Razgovarao: Mikloš Dimitrijević

Politički analitičar Đorđe Vukadinović, gotovo je siguran da opozicija ne može ništa da uradi bojkotom izbora. Naprotiv, on misli da tako samo čini uslugu vlasti tj. ona samo želi opoziciju koja će figurirati na političkoj sceni.

-Moje mišljenje o bojkotu je političko ali i lično. Nije stav mojih kolega iz poslaničke grupe, mi se tu ne slažemo. Slažemo se da je vlast loša i kritikujemo je. Bojkot nije rešenje, mi time na neki način činimo uslugu vlasti. Čini se da vlast želi opoziciju, ne, oni žele neke koji će samo da figuriraju kao opozicija – rekao je za intervju.rs Đorđe Vukadinović.

Foto/intervju.rs/Mikloš Dimitrijević

Ogorčen je na kršenje poslovnika u Narodnoj skupštini

-Ja na svojoj koži osećam koliko se prava opozicionih poslanika krše. Može da te pljuje ko hoće i koliko hoće na bilo koju temu. A kada im odgovoriš, onda oni kažu: “Ne možemo sada da skrećemo sa teme“. Na različite načine se izbegava da se da reč i prilika da odgovoriš a i da ti daju reč to je “valjanje po blatu“ sa ovima koji su zaduženi da te kroz blato provlače. Neodgovorno je da kolege iz opozicije pobegnu iz skupštinske bitke. Nikada nije bio ovakav tretman opozicije u parlamentu. Atmosfera u Skupštini je jako važna jer se ona preliva u društvu – kategoričan je bio Vukadinović.

Na pitanje šta misli o spuštanju cenzusa od strane Aleksandra Vučića on je odgovorio:

-Sam predlog nije loš, to je mera nezavisno od motiva i ta odluka je generalno demokratska. Ne može biti loše da se manji broj glasova građana Srbije baci. Kad je cenzus viši onda će ovi iz opozicije, neki potencijalni partneri, morati da se udružuju. Na svakim izborima se baci oko pola miliona glasova. Glasaju za opozicione stranke koje ne pređu cenzus i onda ti glasovi propadnu ili se preliju vladajućoj stranci – rekao je Đorđe Vukadinović.

Izvor / intervju.rs

 

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Politika

Na Vrh