Povežite se sa nama

Vučić se Srbima u Severnoj Mitrovici obratio preko Đurićevog telefona: Završićemo sve započete projekte, ali i neke nove (VIDEO)

Politika

Vučić se Srbima u Severnoj Mitrovici obratio preko Đurićevog telefona: Završićemo sve započete projekte, ali i neke nove (VIDEO)

Dan nakon što se predsednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za medije, kako je sam naveo, obratio građanima Srbije u vezi sa Kosovom, generalni sekretar predsednika Nikola Selaković i direktor Kancelarije Vlade za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić pozvali su u Kosovskoj Mitrovici na sastanku s predstavnicima Srpske liste Srbe na jedinstvo i obećali da će Srbija u narednom periodu realizovati sve započete, ali i neke nove projekte. Ovo je obećao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić preko telefona koji je u rukama držao Đurić  piše INSAJDER.NET

Vučić je u narednom periodu obećao i vrtić u Štrpcu i vodovod u Zubinom Potoku i sve što gradonačelnici budu tražili da se napravi u pojedinim kosovskim mestima.

On je najavio da će u septembru doći u Kosovsku Mitrovicu kako bi se obratio Srbima i rekao „šta će biti novo u razgovorima“ o Kosovu.

Apelujući na Srbe da sačuvaju jedinstvo, Selaković je upitao „nije li čudno što su se odjednom na istoj strani našli i oni kojima su puna usta borbe za srpsko Kosovo s onima koje je nagrađivalo, odlikovalo i slavilo takozvano nezavisno Kosovo“.

„Otkud na istoj strani i predstavnici ojađene srpske opozicije i neki nesrećni članovi SPC, ali i Nataša Kandić i Sonja Biserko, oni kojima su u Prištini dodeljivali odlikovanja i nazive ulica. I svi nas oni ubeđuju u jednu stvar da je bolje da celo Kosovo i Metohija  budu takozvano nezavisno albansko Kosovo, da se u to ne dira. Da je to kao sveto pismo. I nije im važno ni što u Suvoj Reci, Kačaniku, Glogovcu, nema nijednog Srbina, ni sprskog popa, ni monaha… Ja danas želim da postavim pitanje – treba li svi da idemo tim putem pa da čekamo da u jednom po jednom mestu tiho nestajemo i samo sledimo tu priču ili treba da čuvamo ono što čuva nadu, život, Srbiju. To su ljudi“, naveo je Selaković.

On se predstavnicima Srpske liste zahvalio jer nisu naseli na priče koje su pojedinci pokušali da fabrikuju.

„Kriju se neretko i iza imena naše crkve pokušavajući sve vreme da vas zavaraju, da stvore atmosferu da ispadne da niste na istoj strani sa svojim predsednikom, Srbijom, pokušavajući da fabrikuju priču u kojoj svi organi vlasti ne brinu o svome narodu, o Kosovu i Metohiji i pokušavaju da vam prikažu da se ovde priprema u nekom dogovoru između nas kao dela srpskog rukovodstva i albanskog rukovodstva u Prištini neki scenario. Koliko su namere bile ozbiljne svedoči i činjenica da su ijedan mali deo na sreću SPC pokušavali da uvuku u ovu priču. Hvala vam što niste naseli“, rekao je Selaković.

Marko Đurić

Đurić se zahvalio predstavnicima Srpske liste na zbog izdržljivosti i hrabrosti da podnesu „tu neverovatnu kampanju laži“.

„Posebno želim da se obratim vama i Srpskoj listi i onih 90 posto građana koji su shvatili važnost da se ujedinimo oko politike iz Beograda, koja nije privatna politika već jedinstvena državna politika. I uspeli smo u tome da u jednom teškom vremenu u ruke državi stavimo najjači politički adut, a to je sloga srpskih predstavnika. I ne želim ni da govorim koliko bi situacija bila neuporedivo teža da nije tako, da je na čelu svake opštine različita partija, pa da znaju da u budućnosti ne moraju da razgovaraju ni sa predsednikom, ni sa Vladom već kao na pijaci. Vi ste ti koji su to omogućili“, naveo je Đurić.

On je građanima obećao da će, štagod da bude rešenje za Kosovo, imati samo više – „više i novca i bezbednosti i podrške i više Srbije na Kosovu“.

INSAJDER.NET

(SNIMAK Kossev.info)

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Politika

Najčitanije na intervju.rs

Facebook

Tagovi

Na Vrh