Povežite se sa nama

intervju.rs

Vučić: Napad na Trifunovića posledica postojanja ekstremnog dela društva

Foto / intervju.rs / Zdravko Stoilković

Politika

Vučić: Napad na Trifunovića posledica postojanja ekstremnog dela društva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je napad na lidera Pokreta Slobodnih građana Sergeja Trifunovića posledica „postojanja ekstremnog dela društva“ koje „ne nudi (politički) program, a želi da učestvuju u vlasti“.

On je gostujući na TV Pink osudio incident, uz napomenu da niko nema pravo da primeni silu „čak iako neko jeste opsovao“, ali i da „nema sumnje da i vlast mora nešto da promeni“.

Vučić je kazao da je zbog toga pre dva meseca „prestao da pominje i da napada predstavnike opozicije“ i dodao da ekonomski oporavak treba da bude prioritet celog društva.

Foto / Zoran Lončarević

Kako je rekao, prema istraživanjima u koje je imao uvid, „PSG ali i brojne druge partije će ući u parlament“, ali je podvukao da sa tom političkom opcijom neće sarađivati.

„Trifunović nije osoba sa kojom ćemo na bilo koji način praviti političke saveze, to je čovek koji je svoju komšinicu, baku, nazivao ‘droljom’, novinarku prostitutkom, za svoje političke protivnike govorio da kriju decu… ali to ne znači da iko ima pravo da ga fizički ugrožava“, rekao je Vučić.

On je rekao da po onome što je video u istraživanju, PSG i mnoge druge partije biće u parlamnetu i tamo će imati priliku da pokažu šta misle, i da se borba sa ulice prenese u parlament.

Vučić je ocenio i da će SNS koju predvodi, izgubiti vlast ako ne osvoji 50 odsto ili više glasova.

On je na TV Pink naveo da će predstojeći izbori zbog toga biti „veoma teški“, ali da se nada da će se u Srbiji odigrati „dobra (izborna) utakmica“.

„Svaki glas koji sve druge partije zajedno budu imale preko 50 odsto… u danu će da se dogovore i naprave tehničku vladu, bez obzira da na razlike koje imaju“, rekao je Vučić i dodao „kao što mnogi žele da vide oslabljenu Srbiju, mnogi žele da vide i slabiji SNS.

Sergej Trifunović napadnut je danas ispred „Ruskog cara“ u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu, a policija je zbog tog incidenta uhapsila dvojicu muškaraca.

Trifunović je posle napada izjavio da mu metu na čelu crtaju simpatizeri opozicije koja je proglasila bojkot izbora.

Utvrditi postoji li političar pedofil

Država će omogućiti bezbednost naše dece, izjavio je Vučić, komentarišući tvrdnje Igora Jurića, osnivača fondacije „Tijana Jurić“, i pozvao državne organe, a pre svega tužilaštvo, da utvrdi da li postoji političar koji je pedofil, i ukoliko postoji, da on odmah bude precesuiran u skladu sa zakonom.

Ili ukoliko ne postoji da ta priča prestane, rekao je Vučić na TV Pink.

Vučić je naglasio kako građanima Srbije treba da bude jasno da niko nije zaštićen, i da svako za koga se dokaže da je pedofil mora da bude procesuiran.

Minimalci pre najavljenog roka

Vučić je kazao i da će 4. juna, šest dana pre najavljenog roka, preduzetnici, mikro, mala i srednja preduzeća dobiti minimalnu zaradu za zaposlene, koja se isplaćuje u sklopu mera podrške usled pandemije koronavirusa.

On je gostujući na TV Pink naveo i da će u okviru mera podrške sutra dobiti po 100 evra 1,35 miliona punoletnih gradjana koji do sada nisu primi tu pomoć.

Ponovio je da bi bez krize koju je izazvao koronavirus Srbija imala najveći rast u Evropi, s obzirom da je domaća privreda ima „najbolje rasporedjene sfere i sektore“.

„Iako će Hrvatska po životnom standardu biti i u budućnosti ispred Srbije, mi ćemo ih po platama stići za šest ili sedam godina“, ocenio je Vučić.

Nije optimista u vezi sa Kosovom

Komentarišući odnose Beograda i Prištine, Vučić je rekao da bez rešavanja kosovskog pitanja Srbija neće postati članica Evropske unije, ali da će Srbija ostati na evropskom putu.

Dodao je da će rešavanje tog pitanja u sve većem obimu zavisiti od spoljnopolitičkog sukoba EU i Sjedinjenih Američkih Država oko Kosova.

„Da li sam veliki optimista da će se doći do (brzog) rešenja – nisam, ali ćemo učestvovati u pregovorima“, kazao je Vučić.

Izvor / N1 i fonet.rs

 

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Politika

Najčitanije na intervju.rs

Na Vrh