Povežite se sa nama

intervju.rs

Veljin snajper za Vučića: Prvi scenario bio da ubiju Andreja, ali su od toga odustali

Foto / Tanjug

Politika

Veljin snajper za Vučića: Prvi scenario bio da ubiju Andreja, ali su od toga odustali

Oružje nađeno u šteku na stadionu Partizana bilo namenjeno za likvidaciju šefa države.

Snajper koji je pronađen u tajnom šteku Veljka Belivuka i njegove grupe na stadionu Partizana trebalo je da bude upotrebljen za likvidaciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, saznaje Srpski telegraf.

Prema saznanjima bezbednosnih službi, kao glavna meta kriminalne ekipe prvobitno je bio određen Andrej Vučić, brat predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali su kriminalci shvatili da to nije strategija koja im može obezbediti obustavljanje istrage i spas od zatvora i da bi njegovim ubistvom samo izazvali još jači odgovor države i bezbednosnog aparata i razbijanje njihove mafijaške grupe. Onda su prešli na plan B…

– Doneta je odluka da se ubije predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Oni su veoma pazili kad, kako i s kim komuniciraju, ali se iz pojedinih delova njihovih planova jasno dolazi do zaključka da im je ideja bila da likvidacijom Aleksandra Vučića obezglave državu, izazovu paniku i u tom međuprostoru, najverovatnije zajedno s pojedinim ljudima u državi i policiji, obezbede sebi mir od istraga i nastave da se bave najtežim kriminalom kao i ranije – objašnjava sagovornik našeg lista koji je od početka bio upućen u istragu.

Kako kaže, paralela sa „zemunskim klanom“ je bila više nego očigledna.

– Posebno je interesantno da je snajper, koji je zajedno sa 30 metaka pronađen u šteku na stadionu Partizana, kako navode stručnjaci za oružje, praktično namenjen za jednokratnu upotrebu, nakon čega se uništava. Takvo oružje koriste širom sveta za ovakve operacije, kada nakon ubistva treba brzo ukloniti sve tragove – ističe naš sagovornik.

Prema informacijama iz istrage, nakon hapšenja Belivuka i još 17 ljudi (16 uhapšeno u četvrtak, jedan u petak) i pronalaska snajperskog oružja, potvrđena su operativna saznanja do kojih su BIA i policija došli pre izvesnog vremena.

– Ova kriminalna grupa, koja je u Srbiji funkcionisala kao deo „kavačkog klana“, slutila je da država sprema udar na njih. Doneta je odluka da uzvrate udarac i pokušaju da destabilizuju vlast, a sasvim je moguće i da su se o tome dogovarali s nekim drugim interesnim grupama u zemlji i inostranstvu, s kojima su im se poklopili interesi – objašnjava sagovornik našeg lista i nastavlja:

– Iako je kao prvobitna meta označen Andrej, posle izvesnog vremena shvatili su da bi time samo izazvali odmazdu policije i zakona, ali, pre svega, Aleksandra Vučića, koji je izuzetno vezan za brata. Nema trenutno informacija ko je doneo odluku da se promeni meta, da li je to bio Belivuk ili se dogovarao s nekim sa strane.

O snajperu je nakon policijske akcije i hapšenja Belivuka i njegove ekipe govorio i predsednik Vučić.

– Hoćete da pričam o snajperistima, gde se spremaju? Ko je trebalo da im budu mete? Mislite da ih država nije mesecima pratila? Ne, pratila ih je i tražila dokaze – rekao je šef države.

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac ocenila je da su prvi rezultati jasno vidljivi, a biće ih, kaže, još.

Hteli da angažuju snajperistu iz BiH

Prema operativnim saznanjima BIA i MUP, grupa Velje Nevolje je planirala da za atentat angažuje snajperistu iz BiH.

– Radi se o čoveku koji je veteran sukoba devedesetih. Kažu da je jedan od najiskusnijih snajperista koji ne promašuje ni na većim daljinama. Navodno, trebao je, ako uspešno odradi zadatak i ubije Aleksandra Vučića, da dobije ogromnu sumu novca, s tim što bi deo dobio unapred – objašnjava izvor našeg lista.

Foto / Tanjug

Bivši načelnik novosadske policije naredio da se prati Miloš Vučević

Prema saznanjima do kojih su došli BIA i MUP, mafija se „interesovala“ i za rad gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića. On je, kako se sumnja, čak i praćen, i to po nalogu bivšeg načelnika novosadske policije Milorada Šušnjića, inače, bliskog Dijani Hrkalović, nekadašnjoj državnoj sekretarki u MUP.

Vučević je, govoreći o akciji policije u hapšenju Belivukove grupe, poručio da je to očigledan rezultat jasnih smernica koji je predsednik Vučić dao organima bezbednosti da se krene u odlučnu borbu protiv organizovanog kriminala:

– I drago mi je da već vidimo rezultate rada ministra Vulina i policije, koji zaslužuju sve pohvale i podršku.

Izvor / republika.rs

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u Politika

 • Društvo

  Toliko o tome!!!

  Autor

  Iako nas zvaničnici svakodnevno ubeđuju kako živimo bolje, kako nam je BDP u porastu, kako smo...

 • Društvo

  Malo li je?

  Autor

  Koliko im je dosta?!!!!! Gde je kraj bahatosti i bezobrazluku države kada je u pitanju zarada...

 • Društvo

  Sećanje na Zorana

  Autor

  Na današnji dan pre 19 godina u atentatu na parkingu Vlade Republike Srbije ubijen je prvi...

Najčitanije na intervju.rs

Na Vrh