Povežite se sa nama

intervju.rs

Velja Nevolja od Partizana MESEČNO DOBIJAO 5.000 EVRA

FOTO: ZORANA JEVTIĆ / Kurir.rs

U Fokusu

Velja Nevolja od Partizana MESEČNO DOBIJAO 5.000 EVRA

Veljko Belivuk poznatiji kao Velja Nevolja, vođa kriminalne bande koja je optužena za najteža krivična dela, a imala je i plan da ubije predsednika Srbije Aleksandra Vučića, zaposlen je u FK Partizan. Do ovog saznanja došlo se u istrazi nakon hapšenja Belivuka i još 21 člana mafije.

Kao radnik u FK Partizan, Belivuk je mesečno na ime plate dobijao čak 5.000 evra. Takođe, bio je preko posrednika koji su mu služili kao paravan menadžer pojedinim fudbalerima, a svakodnevno je na raspolaganju imao luksuzni službeni klupski automobil.

PRAVI GOSPODAR

Kako saznaje Srpski telegraf od izvora koji su uključeni u istragu protiv klana Velje Nevolje, njemu su klub i stadion bili baza iz koje je sa saradnicima osmišljavao i planirao najteža krivična dela.

– Belivuk je u pravom smislu te reči bio gospodar na stadionu u Humskoj. Njemu su, bukvalno, članovi uprave polagali račune i podnosili raport. Iz klupskih papira i dokumentacije smo saznali da je tamo bio i formalno zaposlen. Zbog toga su, između ostalog, na saslušanje pozvani predsednik Milorad Vučelić i generalni direktor Miloš Vazura. Iako je od kriminalnih poslova zarađivao ogromne sume, Belivuk je iz klupske kase dobijao platu od oko 5.000 evra u dinarskoj protivvrednosti – otkriva sagovornik Srpskog telegrafa.

Prema informacijama koje ima naš izvor, Velja Nevolja je godinama bio menadžer nekim igračima. Oni, kako tvrdi naš izvor, baš i nisu imali mnogo izbora.

– Ponuda je bila uzmi ili ostavi. A ako ostaviš, znaš šta ti sledi. Šamari, u najmanju ruku, a mnogo verovatnije batine ili polomljene noge – objašnjava naš sagovornik.

Kako se može čuti u FK Partizan, jedan od fudbalera koji je bio pod patronatom Velje Nevolje bio je centarfor Filip Knežević, koji je u Humsku došao iz čačanskog Borca, a potom je otišao u Portugal.

– Na Belivukovom spisku bilo je još igrača. Uglavnom ih je birao još u kadetima ili omladincima. Možemo samo da pretpostavimo kako se ophodio prema njima i koliki procenat od zarade i transfera su morali da mu daju – konstatuje sagovornik našeg lista.

PROSTOR STRAVE

Podsetimo, policija je nakon hapšenja Belivuka i njegovih pomagača otkrila tajni štek na stadionu Partizana. U prostorijama koje su nastale pregrađivanjem nekadašnjeg restorana nađeni su droga i oružje. Posebno je zanimljivo da je u tim prostorijama nađen i snajper, za koji se osnovano sumnja da je trebalo da posluži za likvidaciju šefa države Aleksandra Vučića.

Prema rečima našeg izvora, Velja Nevolja je svakodnevno dolazio na stadion u Humskoj, a često je boravio i u SC „Teleoptik“, gde se održavaju treninzi prvog tima i gde pojedini mlađi igrači i žive u sobama koje su opremljene kao hotelske.

Milorad Vučelić i Miloš Vazura (inače se redovno javlja na pozive novinara) juče nisu odgovorili na naše pozive i poruke.

Izvor / republika.rs

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u U Fokusu

 • Sport

  DOBRA ODLUKA ILI NE??????

  Autor

  Selektor košarkaške reprezentacije Svetislav Pešić, je odlukom da iz tima izostavi dugogodišnjeg kapitena Miloša Teodosića izazvao...

 • Sport

  Sudar titana!!!!!

  Autor

  Utorak 21.5.2022, Bulonjska šuma, Pariz, Rolan Garos. Dva najbolja tenisera današnjice će u teniskom klasiku po...

 • Društvo

  Roming-stari problem na putovanjima

  Autor

  Iako je 1. jula prošle godine roming za Severnu Makedoniju, Albaniju, BiH i Crnu Goru ukinut...

Najčitanije na intervju.rs

Na Vrh