Povežite se sa nama

intervju.rs

Velika Albanija, uspon kalifata

U Fokusu

Velika Albanija, uspon kalifata

AP Boris Grdanoski

Velika Albanija, uspon kalifata

Kako bi rešio problem širenja ruskog uticaja na Balkanu, Pentagon je spreman da ratuje do poslednjeg Albanca.  

Dok Srbi dremaju u Velikoj Seobi na “putu bez alternative”, Albanci znaju šta im je činiti. Istina, aktivisti UČK deluju kao da još nisu izašli iz srednjeg veka. Ono što su radili naši preci kao hajduci, danas oni rade: čekaju proleće i da se vreme prolepša, a onda idu da prave rusvaj. S tim što u odnosu na hajduke, UČK napada samo onda kada je brojnija i kada dobije blagoslov Ujne Semine. Blagoslov je stigao, tu je kakvo takvo proleće, a sa njim stiže i novokresanije šibice nad kosovskim buretom baruta.

  • „Ako se Albanija i Kosovo ujedine, neka otcepe i jug Srbije. I da Srbi budu zahvalni što ne tražimo i Niš”, izjavio je danas predsednik Opštine Bujanovac Jonuz Musliju.

Kako je moguće da je taj čovek nakon ove izjave kojom se podriva teritorijalni integritet Srbije i dalje na slobodi – pitanje je na koje vlast treba da da odgovor. Musliju je u izjavi za agenciju „Preševa Jon“ rekao da podržava izjave albanskog premijera Edi Rame i kosovskog predsednika Hašima Tačija o uniji Albanije i Kosova s tim što u toj uniji vidi i preševsku dolinu, Medveđu, Bujanovac i Preševo.

Nisu nam KiM oteli Albanci, već NATO i EU. Tu treba tražiti nalogodavce koji na Albance gledaju kao na bedem prema ruskim interesima. Nekada je Šiptarima najbolji biznis bio poslastičar u Beogradu. Evoluirali su jahači magaraca u evropske dilere, nedavno su radili kao honorarni partizani u Makedoniji, ali su vrhunac doživeli pod patronatom Amerike uspešno se izborivši za titulu najvernijih američkih poltrona u Evropi.

Vreme je da se preispitaju svi potpisi i da Rezolucija 1244 ponovo bude polazna tačka za sledeće pregovore. Uticaj je potrebno širiti i na Albance sa KiM, jer su i oni do sada shvatili da im je život u okviru Srbije bio prihvatljiv u odnosu na totalno haotičnu situaciju koja je na KiM već 16 godina. Alternativa je da ustupimo KiM Rusiji na 99 godina. Rusija bi prihvatila koncesije i plaćala nam visoku rentu. Pritom, Rus zna kako da odbrani teritoriju koju kontroliše.

Izvor/intervju.rs

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u U Fokusu

Najčitanije na intervju.rs

Na Vrh