Povežite se sa nama

intervju.rs

Univerzum je inteligentna mislena energija

U Fokusu

Univerzum je inteligentna mislena energija

maxresdefault

Univerzum je inteligentna mislena energija

Svaka vaša misao stvara vaš doživljaj stvarnosti. Svaka misao koju mislite, kao kamen bačen u vodu, stvara talasne koncentrične krugove. Ovi talasi kupe sve što je slično vašoj misli i to vam vraćaju nazad pomnoženo nekoliko puta. Osećaji daju energiju i moć mislima. Intenzitet osećaja određuje veličinu talasa koje vaše misli stvaraju. Intenzitet osećaja određuje koliko će se brzo vaše misli manifestovati kao vaša životna iskustva. Misli ljubavi, radosti, mira, zdravlja i izobilja stvaraju pozitivna iskustva.

Misli i osećaji nemaštine, brige, nervoze, bolesti i patnje stvaraju još više iskustava sličnih takvim mislima. Misli ne funkcionišu izolovano, već su ojačanje ili oslabljene drugim mislima. Misli koje su u sukobu donekle se neutrališu, dok se one snažnije manifestuju u vašem životu.

Nije bitno da li se misli koje mislite odnose na vas ili na nekog drugog. Svaka misao koju mislite proizvodi srodne plodove u vašem životu. Da bi iskusili izobilje, držite se pozitivnih misli.

Pozitivna misao se trenira. Ali, šta god mislili, bez snažne samokontrole i napornog rada, neće biti nikakve promene u životu.

Kada slušate vesti koje ulivaju strahove pričama o ratu ili katastrofi, ili kada gledate dramatične i haotične postapokaliptične filmove, na taj način te ideje programirate u svoju podsvest, koja ih kasnije želi iskusiti u realnom vremenu.

Prema sličnom principu, možete se okružiti ljudima, knjigama i filmovima koji vas inspirišu, koji vam daju osećaj radosti i ljubavi. Ono o čemu razmišljate, to jačate u svom životu. Ukoliko sami ne kontrolišete vaše misli, to će lako raditi neko drugi. Morate svesno razvijati kontrolu nad svojim mislima, tako što ćete birati šta će biti meta vašeg mentalnog usmerenja.

Ukoliko izgovarate Isusovu molitvu: “Gospode, Isuse Hriste, Sine Božiji, pomiluj me grešnog”, koja po crkvenom učenju može da zameni sve ostale molitve, ona u naše srce nizvodi božansku blagodat i unosi neiskazani duševni mir. Najveća sila ove molitve leži u samome imenu Isusa Hrista, koje izgoni iz našeg srca svaku smetnju i nemir i unosi božanski mir.

Izvor: intervju.rs

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u U Fokusu

Na Vrh