Povežite se sa nama

intervju.rs

UBEĐEN SAM DA ŽELJKO MITROVIĆ NIJE UTICAO NA SUD: Ispovest oca Andree Bojanić koju je pregazio Aleksandar Mitrović

Foto: Kurir.rs

Vesti

UBEĐEN SAM DA ŽELJKO MITROVIĆ NIJE UTICAO NA SUD: Ispovest oca Andree Bojanić koju je pregazio Aleksandar Mitrović

Izjavljivao sam već da ovo neće biti suđenje građaninu Aleksandru Mitroviću, već suđenje ucenjenom Željku Mitroviću, kaže Savo Bojanić, otac Andree Bojanić (17), devojke koja je poginula 18. jula 2013. godine, kada je na nju u Ustaničkoj ulici naleteo džip kojim je upravljao sin vlasnika „Pinka“.

– Jeste, tačno je da je sudski postupak pun emotivnog naboja, to stoji, padaju tu i teške reči… Najlakše je da neko iz konteksta izvuče neke rečenice zato što mu to odgovara i da to pusti u javnost. Čak sam ubeđen za neke izjave da suzlonamerne. Moj cilj je, to sam i Željku rekao, ljudi koji su sa mnom u kontaktu znaju, da dođemo do istine, da to bude normalan sudski postupak i da se sudi građaninu Aleksandru Mitroviću. Ja Željku Mitroviću ovde ne sudim – kaže Bojanić.

On tvrdi i da se ime njegove ćerke zloupotrebljava u političke svrhe.

– Slučaj je zloupotrebljavan, na početku umereno, postojali su ti politički dualizmi u kojima su, ako bi se slučaj spomenuo, vrlo brzo, sat ili dva nakon toga, stizala izvinjenja što se slučaj, tragedija i ime moje ćerke spominju. Bio sam zatečen tom informacijom da sam ja bio učesnik protesta, da ja treba da govorim na tom protestu – kaže Bojanić.

Bojanić je naveo da je sa Željkom Mitrovićem nedugo nakon tragedije imao „težak i dug razgovor“.

Upitan kakav je odnos Željka Mitrovića bio prema svemu tome od početka do danas, Andrein otac je rekao:

– Mi smo seli i razgovarali smo, jako je težak bio razgovor iz tog razloga što smo, sagledavajući kao dva oca šta se desilo, pogotovo što se znamo toliko dugo, šta nam sad valja činiti, kako sve to dovesti u neki razumni deo, da se sve te neke tenzije, sve to nekako smiri. Njegov stav je odmah bio da nema šanse da će se on da se meša u sve to. Ono što je on uradio, to je da je sa Aleksandrom otišao, da je odveo dete u policiju, dovoljan je razlog da ja kažem da ja ne sumnjam u to, daleko bilo, da je ijednim postupkom učinio išta što bi uticalo na tužilaštvo ili na sud, da je direktno uticao. Ja takvih saznanja nemam ni do dana današnjeg. Znači, gde god, s kim god da sam razgovarao, bilo iz tužilaštva ili iz pravosuđa, iz policije, iz službi ako hoćete, nigde nisam došao do saznanja da je bilo direktnog uticaja. Održao je reč. Izjavio sam da ovo neće biti suđenje građaninu Aleksandru Mitroviću, već suđenje ucenjenom Željku Mitroviću, a mi kao društvo smo upali u jednu veliku klopku – rekao je Bojanić.

Bojanić je negirao i da je nestala dokumentacija sa suđenja, kako se spekulisalo u pojedinim medijima.

– Dokumentacija nije u sudu, dokumentacija je na superveštačenju. Kada je 13. aprila bilo poslednje ročište, doneto je rešenje da se uradi superveštačenje na saobraćajnom departmanu u Novom Sadu, koje će se odnositi na saobraćajno-tehničko veštačenje, a da će profesor Stanković sa svojim saradnikom uraditi medicinsko veštačenje. Demantovati stalno, govoriti da je postupak u toku, da je predmet tamo gde jeste… Ovo je izuzetno osetljiv predmet, baš zbog toga što se radi o ovome što sam rekao, da se sudi ocu, a ne sinu koji je tu, svaki put je na suđenju, prisutan je. Jednostavno nema razloga. Da li ja treba da provodim vreme čitajući poruke roditelja koji daju podršku da to bude normalno suđenje ili šta drugo da uradim? Dokle? Desila se saobraćajka, dešava se tamo mnogo tih saobraćajki i imate primere da nigde nisu ni procesuirani. Mogu da vam nabrojim, da vas odvedem da vam pokažem.. I nikom ništa, nisu procesuirani. Zar ovo sada treba da se diže na neki viši nivo, da ne treba samo Željko da odgovara, možda i ja, da treba pola Srbije da odgovara za ovo, a druga polovina da bude… Ne znam… Molim vas, stanite s tim! Jako je teško balansirati u svemu tome – kaže Bojanić.

kurir.rs i pink.rs

 

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Vesti

Najčitanije na intervju.rs

Na Vrh