Povežite se sa nama

intervju.rs

Tramp je upravo uveo najstrože sankcije Iranu, mogućnost američkog napada na Iran sve izvesnija

Svet

Tramp je upravo uveo najstrože sankcije Iranu, mogućnost američkog napada na Iran sve izvesnija

Američki predsednik Donald Tramp objavio je da će se SAD povući iz nuklearnog sporazuma sa Iranom i ponovo uvesti sankcije ovoj zemlji.

 Tramp je u realtivno kratkom, ali izuzetno oštrom govoru naveo sve loše aspektea koje smatra da postoje u sporazumu sa Iranom, rekavši da je načinjena greška u njegovom sastavljanju.- Nije siguran, ništa nije sigurno, ne postoje garancije – ponovio je nekoliko puta američki predsednik želeći da aludirajući ka nesigurnosti koju smatraju da postoji od strane Irana, a onda je priču okrenuo u drugom smeru, pomenuvši napore SAD za regulisanje sporazuma.

– Upozorili smo na vreme, ponovili smo upozorenje i konstantno skretali pažnju. SAD nisu shvaćene ozbiljno, a ja obećanja ispunjavam – rekao je Tramp

Sankcije su bile ukinute postizanjem sporazuma 2015. godine. Tramp je najavio i dodatne ekonomske mere pritiska na Iran, tako da će sankcije ovoga puta biti „najvišeg nivoa“.

 

Sporazum iz 2015. između Irana i vodećih svetskih sila smanjio je napredak nuklearnih aktivnosti Teherana i stvorio „najsnažniji revizorski sistem na svetu“, kako tvrde iz Ujedinjenih nacija.

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Svet

Na Vrh