Povežite se sa nama

intervju.rs

Intuicija je iznad znanja

U Fokusu

Intuicija je iznad znanja

Foto/internet

Intuicija je iznad znanja

„Intuicija je nešto neobjašnjivo, nešto čime osećamo i naslućujemo istinu. Intuicija je nešto što je iznad znanja. Mislim da su sva velika otkrića dela intuicije”, govorio je genije.

 • “U mom radu, prvo intuitivno dobijem „osećaj” da postoji rešenje nekog problema. Ovaj osećaj mi mnogo znači, jer kada ga dobijem, ja uvek do kraja uspem da rešim problem. Verovetno je on indikacija da je podsvest marljivo na putu, ili je već pronašla rešenje. Onda ja uopšteno razmišljam o problemu, ne koncentrišući se posebno na bilo koju tačku. Intuicija je nešto neobjašnjivo, nešto čime osećamo i naslućujemo istinu. Intuicija je nešto što je iznad znanja. Mislim da su sva velika otkrića dela intuicije”, govorio je genije.

Intuicija Nikole Tesle bila je najvišeg reda, govorio je kako intuicija nadilazi znanje, te da nas tamo gde ne mogu dopreti naša čula, može odvesti naš duh.

 • “S vremena na vreme, u retkim intervalima, veliki duh otkrića silazi na Zemlju da saopšti neku tajnu koja treba da unapredi čovečanstvo. Bira najbolje pripremljenog, najzaslužnijeg i šapuće mu tajnu na uho. Dragoceno saznanje dolazi kao bljesak svetlosti. Kad shvati skriveno značenje, srećni izabranik vidi čudesnu promenu: pred njegovim ushićenim očima je jedan novi svet, jedva da naslućuje sličnost sa starim. To nije prolazna iluzija, puka igra njegove razigrane mašte ili fantom od izmaglice koja će se razići. Čuda koja vidi, koliko god da izgledaju udaljena, ostaće ovde. On to zna, nema senke sumnje u njegovom umu, svakim delićem svog tela on oseća: to je Velika ideja.”

Tesla koji se odrekao ogromnog materijalnog bogatstva, govorio je da mu ničija pomoć ne treba te da najbolje radi u borbi – čim teže – to bolje! Bio je posvećen nauci, govorio je da sveća ne može da gori s oba kraja, te se nije ženio. Pritom je i dodao da ne možete nabrojati mnogo izuma oženjenih ljudi.

O svojoj mentalnoj moći govorio je da je dar od Boga:

 • “Dar mentalne moći dolazi od Boga, uzvišenog bića, i ako se koncentrišemo na tu istinu, počinjemo da živimo u skladu sa tom moći. Majka me je učila da tražim istinu u Bibliji.“

 

Izvor: intervju.rs

1 Komentar

1 Komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u U Fokusu

 • Društvo

  Toliko o tome!!!

  Autor

  Iako nas zvaničnici svakodnevno ubeđuju kako živimo bolje, kako nam je BDP u porastu, kako smo...

 • Društvo

  Ko god da je, svaka mu čast!!!

  Autor

  Nepoznati srpski sportista donirao je iznos od 500.000 € za pomoć malom Vukanu. Ova uplata značajno...

 • Sport

  IDEMO NOLEEEE!!!!

  Autor

  Najbolji svetski teniser Novak Đoković počinje borbu za odbranu trona. Da li će se posle pauze...

Najčitanije na intervju.rs

Na Vrh