Povežite se sa nama

TAJNA LEGIJINA AKCIJA NA KOSOVU! Komandant JSO sa svojom jedinicom likvidirao najvećeg krvnika OVK!

News

TAJNA LEGIJINA AKCIJA NA KOSOVU! Komandant JSO sa svojom jedinicom likvidirao najvećeg krvnika OVK!

Skrivali se u kućicama za pse!

Milorad Ulemek Legija dobio je zadatak da se njegova jedinica obračuna sa OVK teroristima koji su ubijali srpske vojnike i policajce, a rezultat njegove tajne operacije bio je ubistvo Adema Jašarija i njegovih 66 saboraca, piše u službenoj belešci Resora DB sačinjen dva meseca posle okršaja.

– Pre nego što je svanulo u zoru 5. marta, pripadnici šiptarske UČK, terorističke grupe, napala je patrolu policije u selu Lauša. Tokom upada ranjena su dvojica pripadnika srpskih policijskih snaga. Naše snage odmah su dobile naređenje da krenu u tajnu akciju. Dobili su zadatak da lociraju i neutrališu šiptarske teroriste. Zadužen za ovu akciju bio je komandant JSO Milorad Ulemek Legija. Uz njegovu jedinicu, podršku na terenu pružili su im pripadnici SAJ – piše u izveštaju.

Navodi se i da su se Albanci razbežali posle napada.

Operativac DB koji je sačinio izveštaj, posebno naglašava da je Legijina akcija bila izuzetno efikasna.

– Prema operativnim podacima potvrđenim od dva izvora od meštana, kao i od pripadnika JSO, teroristima su upućena više od dva poziva da se predaju. Gore navedeni izvori u iskazu navode da je „vrlo brzo“ usledio obračun. Komandant Ulemek sproveo je brzu akciju u kojoj je, bez svake sumnje, neutralisano delovanje Jašarija. Otpor pripadnika UČK bio je snažan, poginulo je 66 terorista koji nisu hteli da izađu iz bunkera. Cela banda, Adem Jašari i njegov brat Hamza Jašari, likvidirani su – navodi se u izveštaju DB.

U dokumentu je precizirano da ju očevici sukoba tvrdili da su se albanski teroristi ponašali kukavički.

– Pojedini su se skrivali i u kućici za pse. Policija ih je efikasno likvidirala i pri tome ostavila netaknute susedne kuće – stoji u izveštaju.

Centrali DB dostavljen je i podatak da su u akciji stradali Andreas Končarević (JSO) i Rade Radaković (SAJ), a da je ranjeno šest pripadnika JSO, a tri pripadnika SAJ.

alo.rs

 

1 Komentar

1 Komentar

  1. Nemanja

    3. decembra 2018. u 00:59

    I,takav heroj lezi lazno optuzen u zatvoru,zemljo Srbijo.Pusti ti ga da pobije Haradinaja i ostala govna. Sloboda za komandanta

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u News

Najčitanije na intervju.rs

Facebook

Tagovi

Na Vrh