Povežite se sa nama

SVETSKA šampionka u boksu govori za INTERVJU.RS: Kada sam pod ADRENALINOM, ne osećam BOL, ipak smo mi obučeni BORCI!

Foto/Ralf Bauer

Sport

SVETSKA šampionka u boksu govori za INTERVJU.RS: Kada sam pod ADRENALINOM, ne osećam BOL, ipak smo mi obučeni BORCI!

Svetska bokserska šampionka u perolakoj kategoriji, Maja Milenković, u ekskluzivnoj ispovesti za INTERVJU.RS govori kako je u finalu pobedila latino-američku nokauterku Crystal Garsiu Novu, kao i kako je sa prelomom ruke nastavila meč. U samoodbrani je muškarcu izbila zub. Rođena je u Srbiji, a živi u Nemačkoj, i kaže da obe države podjednako voli.

Foto/Ralf Bauer

-Te 2016. godine boksovala sam sa prelomom desne ruke u zglobu. Prelom je nastao u toku meča, ali pod adrenalinom nisam osetila bol. Meč je bio za svetsku titulu u deset rundi. Pobedila sam 2:1 odlukom sudija. Povrede su sastavni deo svakog sporta, rekla nam je Milenkovićeva.

Ambiciozna bokserka imala je borbu i sa muškim evropskim šampionom.

Foto/Ralf Bauer

-Boks je plemenita veština i izuzetno je težak sport. Zahteva veliki fizički napor i koncentraciju, mnoga odricanja i teške treninge. Sparingovala sam i sa jačim polom, sa evropskim šampionom Mirkom Martinom, radili smo borbu izbliza. Nakon toga, imala sam osećaj da me jedino trepavice ne bole – kaže za naš portal svetska šampionka.

-Boks u Nemačkoj se razlikuje samo zbog toga što je tamo on mnogo popularniji i više se ulaže novca. Devojke su opasnije u ringu, to je bar moje mišljenje. Jednom sam dečku polomila zub, ne svom (smeh). U pitanju je bila samoodbrana.  Ipak smo mi obučeni borci. Boks je veliki pojam, čovek se uči dok je živ – iskrena je bila bokserka.

Foto/Ralf Bauer

Često je bokserima mozak umorniji nego telo.

-Mozak mi je umorniji nego telo. Dešavalo mi se da sednem u tramvaju i zaboravim da izađem. Krenem negde i zaboravim gde idem. Kada sam boksovala prvi meč od deset rundi, u osmoj rundi sam otišla u ugao od protivnice, umesto u moj.

Foto/privatna arhiva

U ženskom boksu udarac u grudi je ređi, ali se dešava, a ima i pehova.
-Udarci u grudi bole, naravno isto kao udarci u druge delove tela.  Zavisi od tolerancije bola. Meni se možda za devet godina desilo dva-tri puta da dobijem udarac u to mesto. Više se gađa brada, jetra i rebra. Pre par meseci sam dobila najomraženije rukavice, ne bih imenovala marku. Toliko su bile tesne da su mi ruke trnule u njima, jedva sam čekala da ih skinem nakon meča – kategorična je Milenkovićeva.

 

1 Komentar

1 Komentar

  1. Zoran

    19. januara 2019. u 10:13

    Sve pohvale samo napred šampione

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Sport

Na Vrh