Povežite se sa nama

SONJA BISERKO PODRŽALA HARADINAJA: Vodi kampanju protiv promene granica, ubeđuje Srbe da sever KIM NE TREBA DA BUDE PRIPOJEN SRBIJI!

Foto/Informer.rs

Politika

SONJA BISERKO PODRŽALA HARADINAJA: Vodi kampanju protiv promene granica, ubeđuje Srbe da sever KIM NE TREBA DA BUDE PRIPOJEN SRBIJI!

Predsednica Helsinškog odbora u Srbiji Sonja Biserko i izvršna direktorka ove organizacije Izabela Kisić sastale su se u Prištini sa zločincem OVK i premijerom nepriznate države Kosovo Ramušem Haradinajem sa kojim su dogovorile strategiju kako da prisile Srbiju da prizna ovu samoproglašenu državu!

Pored toga, na sastanku je bilo reči i o zloupotrebi sroske zajednice na KIM koju „treba ubediti da je promena granica loše rešenje za njih.“

Haradinaj je izjavio da je, navodno, sa Sonjom Biserko i Izabelom Kisić razgovarao samo o položaju manjina na Kosovu.

– Kosovo je model za ostvarivanje ljudskih prava, ostvarili smo značajan napredak ka demokratiji, kazao je Haradinaj.

Biserko i Kisićeva su, saznaje Informer, izrazile spremnost da sarađuju sa svim prištinskim institucijama kojima su ponudile svu logističku pomoć i sve drugo što im je neophodno za lobiranje u onim zemljama koje nisu priznale Kosovo. Takođe, Haradinaju su ponudile pomoć i za „demotivaciju Srba na KIM.“

Prema Informerovim saznanjima, saradnici Helsinškog odbora mesecima su boravili na Kosovu i Metohiji gde su ubeđivali pripadnike srpske zajednice da promena granica na KIM nije dobro rešenje za Srbe. U dogovoru sa prištinskim privremenim vlastima, Helsinški odbor u Srbiji, vodi aktivnu kampanju protiv pripajanja severa Kosova i Metohije centralnoj Srbiji.

U te svrhe, ova organizacija objavila je i montirani izveštaj u kojem su navedeni podaci koji uopšte ne odgovaraju stvarnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.

Foto/informer.rs

– Srpska zajednica nalazi se u nezavidnom položaju a njene interese niko ne zastupa. Kosovski Srbi južno od Ibra osećaju se napuštenim naročito zbog ideje o podeli koju smatraju kao pretnju po sopstveni opstanak, glavne su teza izveštaja pod nazivom „Srpska zajednica na Kosovu, zamrznuti život u zamrznutom konfliktu.“

Ovo istraživanje deo je velikog projekta koji, prema saznanjima Informera, finansiraju ambasada Norveške u Beogradu i Balkanski fond za demokratiju.

informer.rs

 

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Politika

Najčitanije na intervju.rs

Na Vrh