Povežite se sa nama

intervju.rs

Šetamo kako bi isti soj došao na vlast

U Fokusu

Šetamo kako bi isti soj došao na vlast

Foto Uroš Arsić, RAS Srbija

Šetamo kako bi isti soj došao na vlast

Najgrlatiji zastupnici “anđeoskog karaktera” protesta su okoreli drugosrbijanci. Oni čija spoljna politika ne bi bila drukčija od Vučićeve, a uglavnom skiče zbog umanjenih apanaža i grantova. Ne želim da dovedem na vlast drugosrbijanske jakobince poput Saše Jankovića, Šutanovca i sličnih, sećajući se gorčine koja je usledila nakon Petog oktobra kada su, meni omraženi, režim bračnog para MM, zamenili zapadoidi Đinđić, Dinkić, Čeda, Živković, Vesna Pešić…

 Piše: Ostoja Simetić

Moja je velika želja da Vučić padne s vlasti, a da se prethodno članstvo u SNS-u (i koalicionim partnerima) tretira poput članstva u Hitlerovoj stranci u posleratnoj Nemačkoj – kao krivično delo. Pa, da krenemo redom: nekima smeta što je Vučić veleizdajnik koji je potpisao Briselski sporazum i učinio niz ustupaka Arnautima i njihovim zapadnjačkim dirigentima, što žmuri na uvoz GMO proizvoda i podaje Srbiju Imperiji, a nekima, pak, to što makar i retorički održava neki kontakt i saradnju sa Rusijom i što se pederi još ne venčavaju, te što sveštena lica smeju u mantiji da izađu na ulicu.

EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Jedni mašu srpskim, ruskim i ravnogorskim zastavama, a drugi barjakom LGBT propagandista, duginih boja. Mnogi od šetača su glasali za Jankovića i Belog, značajan broj nije ni izašao na izbore, retko ili nikako se vide parole protiv EU, globalizma, antiporodične agende, ljudskopravaškog terora itd. Najgrlatiji zastupnici “anđeoskog karaktera” protesta su okoreli drugosrbijanci. Oni čija spoljna politika ne bi bila drukčija od Vučićeve, a uglavnom skiče zbog umanjenih apanaža i grantova.

Ne želim da budem deo nečega što nema ciljeve koje ja zastupam, a to su:

 1. Napuštanje Briselskih pregovora
 2. Napuštanje EU integracija
 3. Reindustrijalizacija zemlje
 4. Prekid sa MMF-om
 5. Prekid subvencionisanja stranih ekonomskih hohštaplera
 6. Odbacivanje ljudskopravaškog terora
 7. Ekonmski ekspanzionistička regionalna politika
 8. Aktivna politika zaštite Srba u okruženju
 9. Osujećivanje hrvatske i slovenačke regionalne ekonomske okupacije
 10. Jačanje vojske
 11. Rad na ojačavanju RS do njene nezavisnosti
 12. Briga o pravima radnika
 13. Usmeravanje svih društvenih snaga na izgradnju nacionalnog ponosa i kulturnog obrasca
 14. Uključivanje hrišćanskog morala u zakonska rešenja itd.

Hoću da se na svoj način borim za ovakve ciljeve, sam ili sa onima koji jednako misle i osećaju. Nemam više volje za polovična rešenja i trule kompromise. Ne zameram i ne osuđujem one koji sada učestvuju na ovim šetnjama. Mislim da je velika većina njihovim zahteva opravdana, da su neki transparenti duhoviti, a da režim protiv koga ustaju mora da hitno ode. Samo ne bih da učestvujem u bilo čemu što bi, makar i potencijalno, pretilo da dovede na vlast drugosrbijanske jakobince poput Saše Jankovića, Šutanovca i sličnih.

Ako šetnje dovedu do tiraninove nervoze ili čak pada, bio bih zadovoljan, ali ne bih se unapred radovao budućnosti, sećajući se gorčine koja je usledila nakon Petog oktobra kada su, meni omraženi, režim bračnog para MM, zamenili zapadoidi Đinđić, Dinkić, Čeda, Živković, Vesna Pešić… te u medije i kulturu ustoličili nevladničke autošoviniste od čijeg uticaja ćemo se oslobađati i čistiti bar 20 godina, makar i danas osvojili vlast.

Izvor: intervju.rs

Foto: danas.rs

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u U Fokusu

Najčitanije na intervju.rs

Na Vrh