Povežite se sa nama

intervju.rs

ŠEŠELJEV SIN U SAVETU EVROPE IZVREĐAO EU! Da li je Aleksandar ovim gestom ponizio Srbiju? (VIDEO)

Foto: Promo SRS

Politika

ŠEŠELJEV SIN U SAVETU EVROPE IZVREĐAO EU! Da li je Aleksandar ovim gestom ponizio Srbiju? (VIDEO)

Aleksandar Šešelj imao je zapažen govor na zasedanja Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope čiji je član.

Sin lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, Aleksandar nastavio je stopama svoga oca i u zgradi Saveta Evrope prozvao je EU zbog kako je rekao, tolerisanja činjenice da Srbi na KiM žive kao građani drugog reda.

Naime, završnog dana plenarnog zasedanja Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope član srpske delegacije, narodni poslanik i potpredsednik Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj poručio je u svom izlaganju da Srbi na Kosovu i Metohiji imaju status građana drugog reda, te da su nedavne šiptarske provokacije na račun srpskog naroda sprovedene uz nedvosmislenu podršku Sjedinjenih Američkih Država, Evropske unije i drugih evropskih institucija.

Foto: Marko Đoković

Šešelj je naveo da je potpuno neprihvatljiv uslov koji se stavlja pred Srbiju – da prizna tzv. republiku Kosovo kao nezavisnu državu, uprkos rezoluciji 1244 koja garantuje suverenitet i teritorijalni integritet Republike Srbije, uključujući i južnu srpsku pokrajinu Kosovo i Metohiju.

On je izneo ubeđenje da srpski narod nikada neće prihvatiti poniženja i da se neće pomiriti sa okupacijom i činjenicom da se na srpskoj teritoriji stvara teroristička država u kojoj cvetaju trgovina narkoticima i ljudskim organima. Samim tim – naveo je Aleksandar Šešelj – Srbi nikada neće menjati svoju teritoriju za članstvo u Evropskoj uniji i Srbija nikada neće postati član ove zajednice.

Pogledajte u videu kako je to izgledalo:

espreso.rs

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Politika

Najčitanije na intervju.rs

Na Vrh