Povežite se sa nama

intervju.rs

SAM JE KRENUO NA DŽIHADISTE I POKAZAO ČAST RUSKOG OFICIRA: Počast najvećem heroju našeg doba!

Svet

SAM JE KRENUO NA DŽIHADISTE I POKAZAO ČAST RUSKOG OFICIRA: Počast najvećem heroju našeg doba!

Major Roman Filipov poginuo je 3. februara 2018. godine u Siriji dok je obavljao svoju službenu dužnost.

Svečano otvaranje biste junaka Rusije, pilota Romana Filipova, održano je na teritoriji jurišnog vazduhoplovnog puka Istočne vojne oblasti u selu Černigovka, Primorski kraj.

Spomenik su otvorili komandant 11. armije Vazduhoplovstva i PVO Istočne vojne oblasti Vladimir Kravčenko, komandant jedinice i guverner regiona, nakon čega su učesnici položili vence i cveće. U njegovu čast cveće su položili mladi Junarmejci i učenici patriotskih klubova.

Na kraju memorijalnog skupa, osoblje vazdušnog puka je marširalo u svečanom maršu.

Potom je održan svečani let Su-25SM, Su-24, MiG-31BM, Su-35 i Ka-52 helikoptera preko aerodroma, a akrobatski tim Sokolova Rusije pokazao je akrobacije za sve okupljene.

Major Roman Filipov poginuo je 3. februara 2018. godine u Siriji dok je obavljao svoju službenu dužnost. Prilikom preleta de-eskalacijske zone u pokrajini Idlib, avion Su-25, koji je kontrolisao pilot, oboren je od strane ilegalnih terorističkih bandi. Major Filipov se katapultirao i sleteo na teritoriju pod kontrolom militanata. Pilot je vodio sam bitku protiv višestruko brojnijih neprijatelja, a kada se neprijatelj približio minimalnoj udaljenosti, razneo se granatom.

espreso.rs

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Svet

Na Vrh