Povežite se sa nama

Ribarnica zatvorena jer je stavljala lažne oči na ribe da bi izgledale svežije! (VIDEO)

Svet

Ribarnica zatvorena jer je stavljala lažne oči na ribe da bi izgledale svežije! (VIDEO)

Genijalno ili stravično? Ili oboje?

U drami Džordža Bernarda Šoa „Povratak u Metuzalem“, zmija u Rajskom vrtu kaže Evi: „Ti vidiš svet i pitaš se „Zašto?“, a ja sanjam o stvarima koje se nikad nisu desile i pitam se „Zašto da ne?“ Robert Kenedi i njegovi savetnici su promenili reči u upotrebili ih u kampanji 1986. godine. A prošle nedelje, vlasnik ribarnice u Kuvajtu je imao san o načinu na koji svoje smrdljive ribe može da učini svežijim, probudio se, stavio lažne oči na njihove glave i rekao „Zašto da ne?“

Ribarnicu je zatvorilo kuvajtsko ministarstvo trgovine nakon što je video prevare postao viralan na Fejsbuku. Priznajemo, rastrzani smo jer ne postoji ništa smešno u vezi sa pokvarenom hranom ali lažne su oči su jako smešna fora. U klipu dugačkom 10 sekundi, žena rukavicama uklanja lažne oči iza kojih se kriju zamućene, žušćakste prave oči ribe. Prema Gulf News, ako su riblje oči žute, to znači da je ulovljena pre više od dva dana i da više uopšte nije sveža.

Nakon što su svi na Tviteru izbacili prvu rundu fori, krneulo je da se priča o ozbiljnom problemu prodavaca koji su spremni da prevare svoje mušteriju: pre nekoliko nedelje, drugi prodavac je otkriven kako puni svoje ribe ekserima da bi ih učinio težim. „Prvo ekseri, pa lažne oči, pa će da nam prodaju ribe igračke umesto pravih…ljudi su jako dobri i varanju zarad brzog profita,“ napisao je neko.

U međuvremenu, jedan od konkurenata je objavio da on prodaje „ribu bez plastične operacije“, što je svakako bolji ugao od „kad je naša riba satrulila, znaćete da je satrulila.“ Kada se ribarnica ponovo otvori, vlasnik će znati da će biti pod oštrim okom države, tako da bi mu bolje bilo da sledeća prevara bude baš genijalna.

#Kuwait Fish Fraud ..#الكويت

Posted by Ayman Mat on Петак, 31. август 2018.

VICE.COM

Nastavi da čitaš
Slične teme...
Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Svet

Najčitanije na intervju.rs

Tagovi

Na Vrh