Povežite se sa nama

Raja Rodić: Od Vesića sam doživeo najgori psihički teror, a Tadić je bio korisna budala

Foto/Press centar UNS-a

Vesti

Raja Rodić: Od Vesića sam doživeo najgori psihički teror, a Tadić je bio korisna budala

Bivši vlasnik Kurira i Glasa Javnosti, Radisav Raja Rodić, održao je danas promociju svoje knjige “Silovanje razuma“ u Press centru UNS-a.

Naime, radi se o autentičnom svedočenju i teroru koji je doživeo od mnogih bivših političara, a i od onih koji su i danas na državnim funkcijama. Pored političara, i tajkuni su želeli da mu preotmu novine i da tako zavlada diktatura i uguši sloboda medija.

-Tadić je bio najgori od svih. Ne znam kako da ga okarakterišem, da li je on bio korisna budala, ili je bio genetski dželat, a Dinkić je jedan teledirigovani dželat. On operativno završava poslove za mnoge ljude, a od Gorana Vesića sam doživeo najgori mogući psihički teror –  rekao je na promociji  “Silovanje razuma“ Raja Rodić.

TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Pretnje Gorana Vesića

“Vidiš, Bogoljuba ćemo da uhapsimo, sve ćemo da mu uzmemo, nećemo mu ostaviti ništa. I kad se to desi, šta će biti Bogoljub? Tako isto i ti razmisli šta se tebi može desiti“.

Vratio je Dragana J. Vučićevića  u život

“Upad Miloševićevog sina u redakciju “Glasa Javnosti“ i osećaj straha koji je za sobom ostavio naterao je autora teksta Dragana J. Vučićevića da se povuče u ilegalu. Mesec dana nije dolazio na posao, niti se pojavljivao nigde u javnosti, kao da je u zemlju propao. Razmišljao sam kako da tog tada mladog čoveka vratim u život, da mu razbijem strah koji ga je u potpunosti paralisao.

Foto/Marko Todorović

Draganu Vučićeviću moja firma i ja bili smo sponzori diplomiranja na Fakultetu političkih nauka. Naime, profesor Miroljub Radojković sa tog fakulteta bio je rado viđen gost u redakciji Glasa Javnosti, kod direktora i glavnog urednika Slavoljuba Kačarevića. Jednog dana pozvao me Kačarević i rekao da nam je profesor u gostima. Kad sam ušao u Kačarevićev kabinet, profesor Radojković je predložio da “napravimo neki biznis“ koji bi bio “dobar i tebi i mom fakultetu“.

“Vi ovde u redakciji imate naše nesvršene studente, a talentovani su. Evo, na primer, Vučko, rekao mi je, misleći na Dragana J. Vučićevića,  a onda je pomenuo još neke novinare. Pitao sam ga šta bi to trebalo da znači, i šta bi tu bila moja uloga. Odgovorio je: “Evo, ti mom fakultetu dve godine štampaš naš list “Politikolog“, a mi pomognemo Draganu J. Vučićeviću  da završi svojih 11 nepoloženih ispita.“

intervju.rs

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Vesti

Na Vrh