Povežite se sa nama

intervju.rs

Pendreci pljuštali i u Skupštini Srbije

Vesti

Pendreci pljuštali i u Skupštini Srbije

Mario Marković iz Lazarevca, koga je policija uhapsila u noći između petka i subote kod Pravnog fakulteta, kada je prema rečima svojih advokata, krenuo biciklom sa devojkom iz njenog stana i upao u okršaj policije i demonstranata, dobio je , prema njegovim rečima, brutalne batine od policije o čemu svedoči njegova priča za naš portal Nova.rs, kao i lekarski uzveštaji i fotografije nekih povreda.

“Bio sam sa drugarima i devojkom na protestu, mirno sam posmatrao sve sa strane, otišao sam po pivo, međutim, u tom trenutku, kada sam se odvojio je krenula rulja. Prema meni su išla tri policajca koja su me oborila na zemlju od batina. Tukli su me pendrecima, rukama i nogama po nogama, butinama, glavi… Drao sam se i vrištao od bolova, ali nisu prestajali. Potom su mi tražili telefon i šifru”, priča Mario za Nova.rs

Kaže da se tortura nastavila u Skupštini  Srbije u koju su ga ubacili.

“Nakon teških batina i otimanja telefona, bacili su me u Skupštinu, u podrum i naredili da legnem na stomak. Svi smo ležali, a iznad nas je hodao jedan policajac sa belim pendrekom koji je pretio da ako budemo pogledali gore, da će nas tući u glavu s njim. On nas je vređao sve vreme i nazivao, pi*kama, go*nima…”, priča Mario kojem nisu dali ni da uzme svoj bicikl, već su mu samo rekli, “je*eš biciklo”.

U pritvoru je bio od subote, a pustili su ga juče oko 5 popodne.

“Tamo nas je pregledao zatvorski lekar, ali nisam smeo da kažem da me je policija tukla. Bio sam konfuzan, pod stresom i u jakim bolovima. Od straha nisam smeo da kažem da su me oni tukli”, priča Mario Marković.

Kada je izašao iz zatvora, otišao je u Urgentni centar jer je sve vreme osećao mučninu, povraćao je i imao gubitak svesti.

“U Urgentnom su mi konstatovali teške povrede, što možete videti iz lekarskih izveštaja. Sudija Jovo Vukčević mi je odredio pritvor od 30 dana, ali je na kraju ukinut”, kaže Mario.

Njegov advokatski tim će podneti krivičnu prijavu i  obavesgtiti sve nadležne međunarodne organizacije koje prate i sankcionišu slučajeve mučenja i torture, a postoji najmanje deset svedoka koji su se javili i koji su bili prisutni za vreme brutalnih batina koje je dobio Mario Marković.

Izvor / Nova.rs

 

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Vesti

Najčitanije na intervju.rs

Na Vrh