Povežite se sa nama

Oslobođen Srbin optužen za ratni zločin u Maloj Kruši kod Orahovca

Foto/Kossev.info

Vesti

Oslobođen Srbin optužen za ratni zločin u Maloj Kruši kod Orahovca

Kosovski pravosudni organi oslobodlili su Miloša Petkovića, rodom iz Male Kruše, optuženog za ratne zločine nad civilnim stanovništvom u ovom selu u opštini Orahovac. Miloš Petković uhapšen je u Mađarskoj 06. septembra 2018. godine po međunarodnoj poternici koju je izdao EULEX.

Petković je u pritvoru u Mađarskoj boravio sve do 17. maja 2019. godine kada je izručen kosovskim pravosudnim organima. Ovo je prvi slučaj izručenja od kada su kosovski organi od EULEX-a preuzeli vođenje procesa ratnih zločina, prenosi RTV Mir.

Petkovićev advokat, Ljubinko Todorović, u telefonskoj izjavi za RTV Mir kaže da je njegov branjenik uhapšen po lažnoj prijavi i da se na sudu dokazalo da nije kriv za zločine počinjene u Maloj Kruši.

Advokat Todorović ističe da je Petković boravio u specijalnom zatvoru u Podujevu od trenutka kada su ga kosovski pravosudni organi preuzeli na aerodromu u Prištini.

Zločin u Maloj Kruši dogodio se 26. marta 1999. godine, a tada je ubijeno 113 osoba, među njima i nekoliko dece. Stanovnici ovog sela optužuju svoje sugrađane Srbe, više od 50 njih, da su učestvovali u masakru.

Kossev

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Vesti

Na Vrh