Povežite se sa nama

intervju.rs

Orlić: SNS će podržati predlog Fondacije „Tijana Jurić“ o doživotnom zatvoru

Foto/Tanjug

Vesti

Orlić: SNS će podržati predlog Fondacije „Tijana Jurić“ o doživotnom zatvoru

Zamenik šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Vladimir Orlić rekao je da će vladajuća stranka podržati izmene i dopune Krivičnog zakonika koje će se uskoro naći pred poslanicima, a u koje su uvršteni predlozi Fondacije „Tijana Jurić“.

Vladimir Orlić je u sedištu stranke rekao da izmene i dopune Krivičnog zakonika predviđaju najstrožu kaznenu politiku za one koji su počinili najteža krivična dela, odnosno doživotni zatvor za ubice dece bez mogućnosti uslovnog otpusta.

„Taj predlog je formiran u skladu sa inicijalnim predlogom Fondacije ‘Tijana Jurić’, na njemu je radila radna grupa i očekujemo da se uskoro nađe pred poslanicima. SNS će bez ikakve rezerve podržati ta rešenja, iako se u međuvremenu čulo svašta, od ‘ljubitelja’ kriminalaca, da to nije u skladu sa evropskim standardima“, rekao je Orlić.

Dodao je da se u velikom broju evropskih zemalja upravo takva rešenja nalaze i sprovode, i naveo da će, što se tiče SNS, rasprava biti efikasna.

Foto /Tanjug / Tanja Valić

Prema njegovim rečima, dosadašnja praksa u izricanju presuda je bila, kako kaže, u najmanju ruku skandalozna.

„Statistika pokazuje da su za najteža dela u frapantnom broju slučajeva izricane najblaže kazne“, istakao je Orlić.

Kako kaže, oni koji su rešili da „prodaju pamet“ i koji govore da nešto nije u redu sa izmenama zakona, moraće to da objasne građanima.

Na pitanje da li očekuje da opozicija tada dođe u parlament, kao i da li će se pred poslanicima naći i Kosovo i Metohija, Orlić je rekao da će se skupština baviti i tim pitanjem, a kada je reč o opoziciji, SNS, kaže, smatra da poslanici treba da se pojave i kažu šta misle o tom zakonu.

„Ko nema politiku, proglasi sam sebe za nindžu i ima šator, i to je možda sve što može da se kaže na tu temu. Među njima sigurno ima i ozbiljnih ljudi koji kada pomenu dijalog, to ozbiljno i misle. Oni koji zaista žele dijalog, a sigurno takvih ima, pozvani su od strane SNS-a da taj dijalog vode u parlamentu“, rekao je Orlić.

rs.n1info.com

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Vesti

Najčitanije na intervju.rs

Na Vrh