Povežite se sa nama

intervju.rs

NOVE PROVOKACIJE HARADINAJA: Umesto ultimatuma i pretnji priznajte nas!

Vesti

NOVE PROVOKACIJE HARADINAJA: Umesto ultimatuma i pretnji priznajte nas!

Haradinaj je novinarima u Prištini rekao da ne želi da prejudicira šta će se dogoditi 6. maja, ali da apeluje na sve srpske donosioce odluka da se, kako je rekao, „umesto ultimatuma vrate za sto i postignu sporazum o međusobnom priznanju“

Povodom najava predsednika Aleksandra Vučića da će oko Đurđevdana, 6. maja, biti poznato na koji način će Beograd odgovoriti Prištini na nametnute sto odsto uvećane takse na robu iz Srbije, premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, kaže apeluje da umesto, kako je rekao, „ultimatuma i pretnji“ Srbija donese odluku o uzajamnom priznanju.

Haradinaj je novinarima u Prištini rekao da ne želi da prejudicira šta će se dogoditi 6. maja, ali da apeluje na sve srpske donosioce odluka da se, kako je rekao, „umesto ultimatuma vrate za sto i postignu sporazum o međusobnom priznanju“.

Već je viđeno, kazao je, da ultimatumi i pretnje ne donose napredak na Balkanu.

„Srpski lideri bi trebalo da sednu kako bi postigli sporazum o uzajamnom priznavanju, sa Kosovom u postojećim granicama“, rekao je Haradinaj, preneli su prištinski mediji.

Upitan o temama predstojećeg mini samita u Berlinu i da li bi se na tom skupu mogla dogoditi deblokada dijaloga Beograda i Prištine, Haradinaj je rekao da nije ovlašćen za dijalog sa Srbjom.

Prema njegovim rečima, za to je ovlašćen prištinski tim, koji je izabran u kosovskom parlamentu.

„Zato ne vidim svoju ulogu za tim pregovaračkim stolom“, rekao je Haradinaj.

Dodao je, ipak, da ne zna da li bi taj sastanak mogao da deblokira dijalog između Beograda i Prištine i da ništa ne zna o eventualnom sporazumu koji bi, kako su ranije preneli neki prištinski mediji, mogao biti postignut tom priikom.

novosti.rs i tanjug.rs

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Vesti

Najčitanije na intervju.rs

Na Vrh