Povežite se sa nama

intervju.rs

Noam Čomski: Operacija “Oluja“ je strašan zločin

U Fokusu

Noam Čomski: Operacija “Oluja“ je strašan zločin

Filozof Ivan Vučković tokom neformalnih razgovora u Beču – nekoliko se puta dotakao Čomskog te je od kolega dobio i njegovu zvaničnu adresu. Od tada, on je više puta razgovarao sa Čomskim, odnosno, profesor i on su u intenzivnim prepiskama razmenili mnoštvo ideja. U najskorijim prepiskama su se dotakli „Oluje“ te je profesor potvrdio da je “Oluja“ strašan zločin i naglasio da je o tome često govorio te da i dalje tako misli.
Dodao je i da je NATO na Kosovu počinio strašne neopravdane zločine te da je, generalno, Kosovo više nego bolna tema za Srbiju. Ivan, naravno, deli mišljenje profesora Čomskog.

Filozof: Ivan Vučković

Ivan Vučković (33), master filozof i profesor filozofije iz Bora o kome smo nekoliko puta pisali, na najbolji način promoviše svoj rodni grad ali i čitavu Srbiju. Ivan je pisao i piše za naš portal i za „Danas“, „Politiku“, „Rts“ itd. U intervjuima i tekstovima koje je objavio često je branio značaj filozofije u srednjoškolskom sistemu obrazovanja, govorio o problemima prosvete i kulture uopšte ali i nekoliko puta upozoravao na ekstremno zagađenje vazduha u Boru, prouzrokovano radom rudnika. Pored toga, objavio je nekoliko stručnih tekstova u zemlji i inostranstvu (poslednji na engleskom u USA, časopis „Socrates“, University of Wyoming) Takođe, on je pre desetak godina učestvovao u diskusijama o hrišćanstvu u Francuskoj (Taize kamp) a prošle godine je u Beču na institutu za germanistiku kao gost pratio nekoliko predavanja. 
 Na kraju, treba još jednom reći i da on u Boru vodi malu gradsku filozofsku školu „Linkej“ – škola je besplatna a ima za cilj da filozofski obrazuje mlade. Takođe, on je dobio i zvaničnu preporuku od profesora Čomskog za SANU. Međutim, za sada su ga samo simbolično kontaktirali. Nadamo se da će to biti ispravljeno.
Izvor / intervju.rs

 

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u U Fokusu

Najčitanije na intervju.rs

Na Vrh