Povežite se sa nama

intervju.rs

MLAĐAN DINKIĆ OBRĆE MILIONE Sa samo osam zaposlenih njegova firma svake godine ima SVE VEĆI PROFIT

Foto/alo.rs

U Fokusu

MLAĐAN DINKIĆ OBRĆE MILIONE Sa samo osam zaposlenih njegova firma svake godine ima SVE VEĆI PROFIT

Nekadašnji predsednik stranke G17 plus i ministar u nekoliko vlada Srbije Mlađan Dinkić zaradio je milione na konsultantskim uslugama i prošle godine otkriva blic.rs

Godinu dana ranije Dinkić je bio nešto uspešniji – sa istim brojem zaposlenih u 2017. godini njegova firma je ostvarila profit od 35,1 milion dinara. Interesantno je i da firma „MD Solution“ počela dobro da zarađuje već po samom osnivanju – u 2015. godini imala je profit od 23 miliona dinara, dok je u 2016. godini neto dobit iznosila oko 21 milion dinara.

Foto/Beta

Dinkić koji se iz politike povukao 2014, kada URS nije prešao cenzus, osnovao je svoju prvu privatnu firmu “MD solution” sredinom te iste godine sa udelom od 65 odsto. Firmu je pokrenuo sa Dragijanom Radonjić Petrović, njegovom savetnicom u Ministarstvu privrede i finansija, koja je u Vladi bila angažovana i kao državni sekretar.

Petrovićeva je nedavno u izjavi za „Blic biznis“ rekla da je firma nastavila da radi uzlaznom putanjom.

– Mi smo uvek radili dobro, pa smo bili uspešni i u prošloj godini – kratko nam je rekla Dragonjić koja u „MD solution“ vlasnik 35 odsto kapitala.

Dinkić je od 2000. do 2003. bio guverner NBS. Od 2003. do 2006. bio je ministar finansija, a u periodu od 2007. do 2011. ministar ekonomije. Od 2008. do 2011. bio je potpredsednik Vlade, a od 2011. do 2013. ministar privrede i finansija.

Odmah nakon izlaska iz politike Dinkić se angažovao i u vrhu Zberbanke u Srbiji, gde je danas član Upravnog odbora, a prošle godine osnovao je i firmu za trgovinu računarima.

blic.rs

1 Komentar

1 Komentar

  1. Samoljot

    1. aprila 2019. u 23:59

    O Dinkićevoj pljački Vučić ni reči, o Đilasu mu je svaka druga reč uvreda i opankavanje.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u U Fokusu

Najčitanije na intervju.rs

Na Vrh