Povežite se sa nama

intervju.rs

Ko je ubio Olivera? Nepoznanica za istražne organe, ali ne i za tabloide

Fota/koha.net

Vesti

Ko je ubio Olivera? Nepoznanica za istražne organe, ali ne i za tabloide

Predsednik  Srbije, u sredu, na konferenciji za štampu po prvi put izneo je sumnje srpskih istražnih organa o umešanosti Fljorima Ejupija, glavnog osumnjičenog za zločin u Livadicama, u ubistvo Olivera Ivanovića, otkrivši da srpski organi „misle da imaju i ime“ osobe koja je pucala u Ivanovića. Za samo dva dana, na naslovnim stranama tabloida čitav slučaj je rešen piše Kossev

Ejupi, Štićenik CIA je “mozak” likvidacije Ivanovića? Stigao je iz Nemačke preko Tirane neposredno pre ubistva. Osumnjičen da je razneo  autobus “Niš ekspresa”, pa pobegao iz Bondstila, izvestile su Novosti.

Kako je svedok o zločincu povezanim sa ubistvom rekao za Blic, Ejupi se smejao i hvalio masovnim ubistvom. Za razliku od Novosti, koje sumnjaju da je Ejupi, štićenik CIA-e, sutradan, Telegraf donosi svoje otkriće. Nemačka tajna služba je ta koja ga štiti, i ne samo to, pomogla mu je da doputuje u Prištinu, a zatim da se odmah vrati u Nemačku.

Za to vreme, Kurir je izvršio ekskluzivnu rekonstrukciju ubistva Olivera Ivanovića. Tako su čitaoci Kurira mogli da saznaju kako su Ejupi i Zekaj pratili Ivanovića i analizirali njegove navike, odakle su nabavili automobil korišćen u likvidaciji, na koji način je Ejupi pucao i kako je organizovano bekstvo, gde su uništeni svi tragovi sa mesta zločina i konačno, u koju zemlju su odleteli s prištinskog aerodroma.

Za razliku i od srpskih i od kosovskih istražnih organa, Kurir je otkrio i ime nalogodavca ovog zločina. Reč je o predsedniku kosovske skupštine, Kadriju Veseljiju, “Gospodaru Kosova” do kojeg vode krvavi tragovi.

Međutim, ima i onih koji miniraju istragu ovog ubistva, otkriva danas Blic. Advokat bombaša je vođa hajke na Srbiju. Advokat Mahmut Haljimi, za kojeg Blic navodi da je „zaštitnik bombaša Ejupija“, sa druge strane – branilac je i Marka Rošića, jednog od uhapšenih Srba osumnjičenih za učešće u ubistvu, čije oslobađanje traže srpski zvaničnici.

Po svemu sudeći, ili će istražni organi potvrditi, ili demantovati ove navode, ili će, kao i u slučaju ubistva pevačice Jelene Marjanović, slučaj ubistva Olivera Ivanovića godinama nastaviti da se rešava samo na naslovnim stranama tabloida, uprkos najavama srpskog predsednika u oba slučaja da imaju ime ubice.

kossev.info

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Vesti

Na Vrh