Povežite se sa nama

KAPETAN DRAGAN UPUTIO PISMO IZ SPLITSKOG ZATVORA: Ustaše su kukavice, ali će nam platiti kad-tad!

Politika

KAPETAN DRAGAN UPUTIO PISMO IZ SPLITSKOG ZATVORA: Ustaše su kukavice, ali će nam platiti kad-tad!

Dug se Hrvatskoj mora uterati kad-tad, ali ne smemo ih potcenjivati, poručuje iz splitskog kazamata Kapetan Dragan. Legendarni Kep iz zatvora gde služi 15-godišnju kaznu poslao je pismo portalu Nacionalist u kom, između ostalog, govori o kukavičluku ustaša.

– Ne smemo zaboraviti: Ustaše su opasne ne zato jer se ne boje. Te kukavice se boje i sopstvene senke, upitajte stanovnike Gline. Ustaše su opasne zato što se ničega ne stide, ne znaju šta je sramota. U stanju su da pevaju „Danke Dojčland“ i da ne pocrvene. Ništa im nije sveto. Hrvatska je ostala dužna kako meni tako i 300.000 Srba koje je prognala sa svojih ognjišta. Dug joj se mora uterati kad-tad! Ali ne smemo ih potcenjivati – piše nekadašnji vođa Knindži.

Kapetan Dragan Vasiljković u pismu dalje ističe da očekuje apsolutnu pobedu nad hrvatskim pravosuđem, koje ga tereti za dela koja nije počinio.

Foto/Index.hr

Vasiljković: Hrvatska je ostala dužna meni, tako prognanim Srbima. Dug joj se mora uterati kad-tad

– Pravda je možda spora, ali je dostižna. U principu, mi smo već opovrgli apsolutno svaki segment optužbe, odnosno oni nisu uspeli da iznesu niti jedan nekompromitovani dokaz, tako da je osnova naše žalbe da je sudija fašistički zločinac i kriminalac koji uopšte nije razmotrio dokaze. Mada ja ne očekujem nikakvu pravdu u fašističkoj Hrvatskoj. Ovde, u ovom progonu, ne radi se o nekakvim mojim nedelima, već je ovo nastavak etničkog čišćenja i zastrašivanja Srba. Onih malobrojnih Srba koji su još ostali u Hrvatskoj, kao i onih Srba koji možda još razmišljaju da se vrate svojim domovima – navodi u pismu Kep.

REPUBLIKA.RS

 

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Politika

Najčitanije na intervju.rs

Na Vrh