Povežite se sa nama

Jovanović (LDP) o spuštanju cenzusa: To doživaljavam kao Vučićevu želju da društvo učini normalnijim

Foto / Tanjug / Dimitrije Goll

Politika

Jovanović (LDP) o spuštanju cenzusa: To doživaljavam kao Vučićevu želju da društvo učini normalnijim

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da najavu koja se pojavila u mediji o spuštanju izbornog cenzusa sa pet na tri odsto doživljava kao želju predsednika Srbije Aleksandra Vučića da društvo učini što normalnijim.

„Vučić na ovaj način pruža šansu mnogima, ali to plaća lično. U ovom potezu vidim šansu da posle izbora mi ipak budemo u prilici da na neki normalan način rešimo ozbiljne probleme ovog društva“, rekao je lider LDP za televiziju Pink.

On je kazao da smanjenje cenzusa vidi i kao Vučićevu želju da vrati politiku u Skupštinu Srbije i da posle izbora u parlamentu ima s kim da razgovara i koga da čuje.

Foto / Mondo.rs

„Na ovo gledam kao Vučićevu želju da politiku vrati u Skupštinu i da nam makar pruži šansu da budemo normalni, jer ne možemo pronaći ništa dobro u rovovima iskopanim po ulicama gradova u Srbiji“, rekao je Jovanović.

LDP je u parlament na poslednjim parlamentarnim izborima 2016. godine ušao na listi sa SDS-om Borisa Tadića a lista je osvojila 5,02 odsto glasova izašlih birača. Na izborima za odbronike Skupštine Beograda 2018. godine lista LDP je u glavnom gradu Srbije osvojila 1.955 glasova odnosno 0,24 odsto oid broja izašlih birača.

Izvor: beta.rs

1 Komentar

1 Komentar

  1. Vladimir

    17. januara 2020. u 06:57

    Pa ako se ne spusti censuz a gospodin Jovanović se politički „dobro ne uda“ za neku jaču stranku, on i njegova stranka sigurno odlaze u političku istoriju pa stoga uopšte ne čudi što podržava snižavanje cenzusa…

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Politika

Najčitanije na intervju.rs

Na Vrh