Povežite se sa nama

JERKOVIĆ: „U Srbiji se pametnim i snalažljivim ljudima smatraju prevaranti“

Foto: TANJUG, Sava Radovanović

Društvo

JERKOVIĆ: „U Srbiji se pametnim i snalažljivim ljudima smatraju prevaranti“

Predsednik Društva psihologa Srbije Ivan Jerković ocenio je danas da se u društvu u Srbiji neguje „hajdučko-revolucionarna tradicija, u kojoj se cene prevaranti“.

„Može se govoriti o tome da se danas, od udžbenika u školama, preko narativa u javnosti, neguje hajdučko-revolucionarna tradicija. U toj tradiciji nadmudrivanja, snalažljiv je, pametan onaj koji uspe da troši struju, a da njegovo brojilo to ne meri“, rekao je Jerković za Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

On je ocenio je da je u Srbiji očigledno povećan nivo tolerancije za prevaru i dodao da se situacija neće promeniti dok god na takve ljude budemo gledali sa simpatijama, kao na vickaste i visprene, umesto da ih osuđujemo za prevaru ili prekršaj.

Profesorica Srbijanka Turajlić rekla je da je situacija u društvu rezultat ukupne degradacije, jer u zemlji u kojoj se sistematski uništavaju etika, moral i poštenje, posledično dolazi do porasta svih mogućih vrsta falsifikata, prevara i laži.

„Imate nebrojeno mnogo primera da ljudi, koji nemaju nikakvog profesionalnog znanja, rade posao za koji je potrebno znanje“, kazala je Srbijanka Turajlić.

 

Izvor: B92

Nastavi da čitaš
Slične teme...
Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Društvo

Najčitanije na intervju.rs

Facebook

Tagovi

Na Vrh