Povežite se sa nama

intervju.rs

HITLER je ovu svoju fotografiju ZABRANIO!

Svet

HITLER je ovu svoju fotografiju ZABRANIO!

Firer je jako pazio na utisak koji ostavlja među svojim pristalicama i zbog toga je strogo kontrolisao sve što o njemu izlazi u javnost.

U to vreme jako je pazio na svoj izgled i na utisak koji ostavlja u javnosti, pa je tako tokom 30-ih godina prošlog veka Hitler zabranio puno svojih fotografija jer je smatrao kako su „ispod njegovog dostojanstva“.

Neke od tih fotografija ipak su završile u javnosti i to zahvaljujući savezničkom vojniku Alfu Robinsonu koji je u jednoj srušenoj kući u Nemačkoj pronašao pocepanu knjigu bez korica.

 Odučio ju je dodati u svoju kolekciju nacističkih relikvija. Bila je to knjiga, zapravo propagandistički nacistički fanzin nazvan Deutschland Erwache (Nemačka se budi) autora Baldura von Schiracha, napisanu 1930-ih.

U knjizi je prikazano nekoliko njegovih fotografija s decom i komentarima poput: Mladi ga vole. Deca mu se pokušavaju približiti kako bi mu mogli pokloniti cveće.

Autor nije bio tako poetičan kada je trebao opisati fotografiju Hitlera u kratkim pantalonama, pa je samo jednostavno ispod nje napisao „U kratkim pantalonama“.

espreso.rs i express.hr

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Svet

Najčitanije na intervju.rs

Na Vrh