Povežite se sa nama

Haradinaj: Epilog dijaloga da bude priznanje nezavisnosti Kosova

Politika

Haradinaj: Epilog dijaloga da bude priznanje nezavisnosti Kosova

Haradinaj: Epilog dijaloga da bude priznanje nezavisnosti Kosova

Dijalog Beograda i Prištine bliži se kraju i njegov epilog trebalo bi da bude priznanje Kosova, izjavio je danas premijer te tzv. države Ramuš Haradinaj na zajedničkoj sednici vlada samoproglašenog Kosova i Albanije.

Dijalog Beograda i Prištine bliži se kraju i njegov epilog trebalo bi da bude priznanje Kosova, izjavio je danas premijer te tzv. države Ramuš Haradinaj na zajedničkoj sednici vlada samoproglašenog Kosova i Albanije, prenela je agencija ATA.

– Da bi dijalog dobio pravi epilog, po našem mišljenju neophodno je učešće SAD, kao i posredovanje Evropske unije i SAD – rekao je Haradinaj na sednici dveju vlada održanoj u Korči, na jugoistoku Albanije.

Haradinaj je, međutim, priznao da samoproglašeno Kosovo ima problema sa pristupanjem međunarodnim mehanizmima i sa dobijanjem priznanja, pa je u tom smislu zatražio pomoć Albanije.

On je naveo da je za vladu u Prištini prioritet evropska agenda, dok je članstvo u NATO još jedna ključna stavka.

Haradinaj je ocenio da je, kroz saradnju Prištine i Tirane, „postignuta i ubrzana konsolidacija Kosova na Balkanu“ i podsetio da se očekuje da dve vlade potpišu 12 sporazuma.

On kaže da prištinska vlada radi na konsolidaciji tzv. države Kosovo na domaćem planu, uprkos svim izazovima i nerešnim pitanjima.

– Ipak, držimo se dijaloga sa Srbijom – dodao je on.

Izvor: tanjug.rs

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Politika

Najčitanije na intervju.rs

Na Vrh