Povežite se sa nama

Ekskluzivno! Ovo je Slobin zabranjeni intervju!

Intervju

Ekskluzivno! Ovo je Slobin zabranjeni intervju!

Autor/Goran Gmitrović

Nisam hteo da šaljem mladiće iz Srbije da ginu, a da Srbi iz Krajine beže, poručio je bivši predsednik SRJ Slobodan Milošević u do sada neobjavljivanom govoru, zabranjenom intervjuu koji je dao 12. decembra 2000. godine, svega dva meseca od uspostavljanja petooktobarske vlasti.

Milošević je govorio ekskluzivno za tada popularnu televiziju Palma i bilo je to, praktično, njegovo poslednje pravo obraćanje javnosti pre nego što je kasnije uhapšen. Ipak, razgovor tada već bivšeg predsednika sa novinarom Mikijem Vujovićem bio je zabranjen i svetlost dana je ugledao tek nedavno.

Sloba je, između ostalog, ispričao šta se zaista događalo tog 5. avgusta 1995, kada je kolona krajiških Srba krenula u Srbiju suočena sa hrvatskom „Olujom“. Na pitanje da li je tačno da je on lično tražio da se brani Republika Srpska Krajina i insistirao na toj odbrani, Milošević je objasnio kako se sve zaista odigralo.

Foto/Goran Šivački

– Ja sam se zalagao da se Krajina brani jer sam procenio da, koliko god odbranili, u pregovaračkoj poziciji koju smo morali time da ostvarimo, došli bismo do boljeg rešenja. Čak im je (Srbima, prim. aut.) takva poruka i poslata, nije bilo ni jednog jedinog poteza odbrane, a posle smo gledali kako hrvatski general džipom se vozi pola sata kroz ogromna skladišta vojne opreme koju su imali na raspolaganju da brane RSK, a onda su zamerili da smo to mi učinili – rekao je Milošević.

 

2 Komentara

2 Comments

 1. miki

  4. januara 2019. u 22:05

  Ovo za Krajinu laže, prodao nas je Tuđmanu, i Hrvati mogu Slobi da podignu spomenik pored Bana Jelačića.Zahvaljujuci njemu sad imaju najcistiju etničku državu u evropi.
  Srbi u Hrvatskoj su preživjeli i NDH kad nas nitko nije branio, a kako nas je Slobo uzeo pod svoju zaštitu zna se kako smo prošli.
  Mi Krajišnici smo se branili junački četiri godine kad smo vidjeli da smo ostavljeni sami na milost i nemilost ostavili smo sve i povukli se bez borbe.
  Po Slobinom trbali smo se boriti i svi da izginemo do zadnjega da mu nebi pravili probleme u Srbiji, ionako nas je hvatao cim smo krocili u Srbiju i kao izbjeglice pod policijskom prisilom slao na razna bosanska ratišta.
  A to da smo se mogli braniti samo nekoliko detalja,Hrvati su spremili preko 150 hiljada vojnika na Krajiških 40 hiljada potpuno opkoljenih bez ikakvih veza i komunikacija pošto su na dan akcije avioni NATOa uništili sve repetitore i predajnike na teritoriji krajine.

  • Miroslav Ranđelović

   30. decembra 2019. u 21:23

   Slobodan Milošević je Srpski heroj. Država Hrvatska je član UN od 22 maja 1992.god.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Intervju

Na Vrh