Povežite se sa nama

intervju.rs

Ekskluzivno! Ovo je Slobin zabranjeni intervju!

Intervju

Ekskluzivno! Ovo je Slobin zabranjeni intervju!

Autor/Goran Gmitrović

Nisam hteo da šaljem mladiće iz Srbije da ginu, a da Srbi iz Krajine beže, poručio je bivši predsednik SRJ Slobodan Milošević u do sada neobjavljivanom govoru, zabranjenom intervjuu koji je dao 12. decembra 2000. godine, svega dva meseca od uspostavljanja petooktobarske vlasti.

Milošević je govorio ekskluzivno za tada popularnu televiziju Palma i bilo je to, praktično, njegovo poslednje pravo obraćanje javnosti pre nego što je kasnije uhapšen. Ipak, razgovor tada već bivšeg predsednika sa novinarom Mikijem Vujovićem bio je zabranjen i svetlost dana je ugledao tek nedavno.

Sloba je, između ostalog, ispričao šta se zaista događalo tog 5. avgusta 1995, kada je kolona krajiških Srba krenula u Srbiju suočena sa hrvatskom „Olujom“. Na pitanje da li je tačno da je on lično tražio da se brani Republika Srpska Krajina i insistirao na toj odbrani, Milošević je objasnio kako se sve zaista odigralo.

Foto/Goran Šivački

– Ja sam se zalagao da se Krajina brani jer sam procenio da, koliko god odbranili, u pregovaračkoj poziciji koju smo morali time da ostvarimo, došli bismo do boljeg rešenja. Čak im je (Srbima, prim. aut.) takva poruka i poslata, nije bilo ni jednog jedinog poteza odbrane, a posle smo gledali kako hrvatski general džipom se vozi pola sata kroz ogromna skladišta vojne opreme koju su imali na raspolaganju da brane RSK, a onda su zamerili da smo to mi učinili – rekao je Milošević.

 

2 Komentara

2 Comments

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u Intervju

Najčitanije na intervju.rs

Na Vrh