Povežite se sa nama

intervju.rs

Đetići ojačali NATO

Svet

Đetići ojačali NATO

REUTERS/ Slawomir Kaminski

Đetići ojačali NATO

Srbija će uskoro biti potpuno okružena članicama NATO pakta i konflikt sa bilo kojim susedom značiće konflikt sa celom Alijansom. Zaigralo „Teksaško kolo“ još jednom na granicama Srbije, arsenali se ponovo premeštaju na Balkan.

Američki predsednik Donald Tramp, stavio je potpis na Protokol o pristupanju Crne Gore u NATO. Tramp je još jednom pokazao da je obična marioneta u Beloj kući sa zadatkom nastavljanja imperijalističke politike. Stigla je Crna Gora od bitke na Mojkovcu do NATO-a, za svega jedan vek, iako se senator Rand Pol otvoreno sprdao sa brojem crnogorskih vojnika (2.000). Crna Gora postala je tako još samo jedna baza na šahovskoj tabli velikih sila. Šta to znači za nas? Sledeći put, bombardovaće nas iz Crne Gore.

Brojni Crnogorci su, ne tako davno, verovali da će ući u Alijansu onda: „Kad na vrbi rodi flaširani Vranac.“ Pat pozicija dovela je državu pred izbor u kome se vlast odrekla Rusije, te mora da bira Osmanlije iz Vašingtona, kako se ne bi našla u istom šeširu sa onima koje su priznali na Kosovu.

Milo Đukanović izjavio je vezano za pristup Alijansi, da Crna Gora “Nije izabrala NATO da bi bila protiv Rusije, već zato što deli vrednosti Severnoatlanskog saveza.“ Eto novog Njegoša, izgleda da onaj stari nije valjao. Srbiji Njegoš, Milu NATO, uz srdačne čestitke za odlazak u Avganistan.

Izvor/intervju.rs

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Svet

Najčitanije na intervju.rs

Na Vrh