Povežite se sa nama

Dačić: „Ako napadnu sever Kosova, hoćemo li reagovati?“

Vesti

Dačić: „Ako napadnu sever Kosova, hoćemo li reagovati?“

Ministar spoljnih poslova je ponovio da Srbija želi kompromisno rešenje. Dačić je dodao da narod u Srbiji mora dobro da se informise i pripremi za ono sto će dići. „Šta će se desiti ako dođe do napada na sever Kosova, da li smo svi mi spremni da reagujemo i učestvujemo? NATO je rekao da ako neko uđe na Kosovo smatraće to napadom na NATO“, napomenuo je šef srpske diplomatije.

Dodao je da je predsedniku Srbije Aleksandru Vuciću i Srbiji ukazana velika čast u Moskvi 9. maja i podseća da na to zapadne zemlje ne gledaju sa oduševljenjem.

Dačić kaže da podržava stav Srpske pravoslavne crkve da nema nezavisnosti i nema podele Kosova, ali se pita da li je to moguće i da li je realno. „Neka neko kaže kako ćemo se izboriti da nema nezavisnosti – trpljenjem, ratom ili odbijanjem da u narednih 10 godina udjemo u EU? Situacija je veoma kompleksna i svako treba da se zamisli“, naglasio je on.

Upitan da li je realno da se do kraja godine potpiše pravno obavezujući sporazum sa Prištinom, on je odgovorio da je to teško ostvarivo jer su pozicije i dalje veoma udaljene.

„Zapad forsira Prištinu da se ostane na postojećim pozicijama. Kada na zapadu pomeneš razgraničenje oni neće da slušaju o tome. Moramo da budemo svesni posledica svih naših odluka“, ukazao je Dačić.

Kako kaže, Srbiji je jedina šansa američka administracija, odnosno da im se objasni da nema stabilnosti u regionu ako se ne pronađe rešenje za Kosovo kojim će zadovoljiti i srpski i albanski interesi.

 

Izvor: B92

Nastavi da čitaš
Slične teme...
Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Vesti

Najčitanije na intervju.rs

Facebook

Tagovi

Na Vrh