Povežite se sa nama

BILJANA SRBLJANOVIĆ I AIDA ĆOROVIĆ NA KRV I NOŽ! Sekla si vene na Čedu, veslala i Tadića i Jankovića, a samo te piće čini hrabrom!

U Fokusu

BILJANA SRBLJANOVIĆ I AIDA ĆOROVIĆ NA KRV I NOŽ! Sekla si vene na Čedu, veslala i Tadića i Jankovića, a samo te piće čini hrabrom!

– Jesu li stvarno Biljana S. i Andrej N. u tom nekom državnom telu za kreativne industrije? – napisala je Ćorović na svom Fejsbuku, a onda je stigao odgovor.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić oformila je nedavno Savet za kreativne industrije.

Ovaj savet, prema njenim rečima, okuplja pojedince i organizacije koji „imaju bogato iskustvo u kreativnim industrijama i koji će predsednici Vlade pomoći da u potpunosti razume potrebe tog sektora i u budućnosti donosi informisane odluke za njegov dalji razvoj“.

Među članovima našla se i pisac i nekadašnja kandidatkinja Liberalno-demokratske partije za gradonačelnicu Beograda Biljana Srbljanović.

Mnogi su članstvo Srbljanovićeve okarakterisali kao „preletanje“, a jedna od onih koji su prozvali Srbljanovićku bila je i Aida Ćorović, NVO aktivistkinja i donedavno član predsedništva Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića.

– Jesu li stvarno Biljana S. i Andrej N. u tom nekom državnom telu za kreativne industrije i proseravanje? Molim vas da demantujete ovu vest, dragi ljudi, jer sam već spremila kese s govnima… – napisala je Ćorović na svom Fejsbuku.

Dobila je i brutalan, direktan odgovor od Biljane Srbljanović:

„Nisam članica vladinog tela, jer vladino telo ne postoji. Postoji savet Ane Brnabić, i tu jesam članica za oblast pozorišta i izvođačke umetnosti, za koju sam ekspert, barem mnogo ozbiljniji nego ti za svoju oblast, ma šta ona bila. Zatim, ako ćemo oko toga da impliciraš da sam nešto plaćena, Aida, to je bezobrazno i mnogo ružno, to tvoje alkoholičarsko učitavanje sopstvenih motiva zbog kojih si preletala od stranke do stranke, a sve pljujući Peščanik jer ti diraju Tadića kod koga si bila na sinekuri, sve pravdajuči ponižavanje Srebrenice i poziva na rat sa Kosovom, a da si pre toga sekla svaku arteriju na Čedu, dok tu nisi izvukla materijalnu i ličnu korist, pa se najedila i pošla dalje u poteru za finansiranje rakije i bekrije. Mislim ovako da ti direktno kažem: je*i se ti malo sa svojim uvredama iza leđa, sa onim što pišeš u privatnim prepiskama, sa onim čime se protiviš građanskoj Srbiji, a u ime sinekure Demokratske stranke, pa kad preveslaš kod Jankoviča i tamo ne dobiješ ono što si računala, onda nastavljaš da veslaš dalje, a optužuješ mene, kojoj nemaš šta da pronađeš, osim da mi se iskreno i otvorenih usta diviš, za ono što sama ti radiš. Se*em ti se u Tadića, što je doveo Vučića, se*em ti se u obe te vlasti, se*em ti se u tvoje privilegije i tvoje preveslavanje, se*em ti se u tvoju nezahvalnost što sam te branila kada niko nije, se*em ti se u tvoje nepoštenje da pljuješ Peščanik i blokiraš da dobiju nagradu, a javno da se ližeš s onima što misle da su za Nobela za mir što čitaju taj isti Peščanik i tvituju o tome, serem ti se na tvoj integritet, na političku misao, na sve partije u kojima si bila, na sve plate koje si tom prilikom naprimala i na tvoje zanimanje, koje ne znam šta je, kao i na izbor pića koje te hrabrom čini. Aj sad zdravo, Aida i da ne zaboravim: serem ti se i u tebe“ – napisala je Srbljanović koja se u međuvremenu povukla sa društvenih mreža.

Da li je ovim Srbljanović podigla belu zastavu i povukla se iz ove rasprave?

ESPRESO.RS

 

Nastavi da čitaš
2 Komentara

2 Comments

  1. Vlasta

    29. marta 2018. u 07:32

    Savet Ane Brnabić? Ana Brnabić ima svoj lični savet koji plaća iz svog džepa? Hai jes nou.

  2. dušan

    4. aprila 2018. u 21:11

    Grozno

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u U Fokusu

Najčitanije na intervju.rs

Facebook

Tagovi

Na Vrh