Povežite se sa nama

intervju.rs

Bebi od tri meseca se OBMOTALA DLAKA OKO PRSTA NA NOZI i počeo je pakao: Otac iz Sopota o neverovatnoj nezgodi zbog koje su završili u bolnici

Vesti

Bebi od tri meseca se OBMOTALA DLAKA OKO PRSTA NA NOZI i počeo je pakao: Otac iz Sopota o neverovatnoj nezgodi zbog koje su završili u bolnici

Neverovatna situacija dogodila se u ponedeljak porodici Stanisavljević kada se njihovoj tromesečnoj bebi dlaka obmotala oko nožnog prsta i pritom zaustavila cirukalaciju! Otac dečaka, Bojan, odmah je reagovao i odveo bebu u dom zdravlja u Sopotu i tu počinje čitava drama.

Otac bebe Bojan Stanisavljevi ispričao je za „Blic“ da je svoje dete, bebu staru tri meseca, odveo je kod lekara u ponedeljak u 16 časova, razlog – umrsila se dlaka oko prsta na nozi.

– Virio je kraj dlake, bilo je stegnuto tako da je prst počeo da crveni. Oni (lekari doma zdravlja Sopot, prim. aut.) su to probali da odmrse i na kraju su povukli za taj kraj i otkinuli dlaku, isprali ranu, previli i rekli nam da dođemo u sredu popodne na kontrolu i da ništa ne diramo – ispričao je otac.

Kako navodi dalje, u utorak, kada se dete probudilo, otac je odmotao zavoj, ali je prstić još više buknuo.

 – Stavim dete u kola, odem opet u Sopot. Druga doktorka. Ulazim i ispričam šta je bilo juče i odmah tražim uput za Beograd. Kažu mi: „Čekaj da ga vidi doktorka“. Pogleda ga i kaže: „Nema ovde ništa“, previje i poručuje nam: „Idite kući nema potrebe da idete za Beograd, korona i sve ostalo… – prepričava otac.

Kreću kući, međutim, kako kaže, dete opet počinje da plače.

– Ja okrenem kola i pravac Beograd. Stižem u Tirševu, primaju me bez uputa, i onda sasvim druga priča: „Šta ste čekali do sada!?“. Rekoh da su nas poslali kući, a mi smo sami došli – kaže Bojan Stanisavljević.

Odlaze, kaže, pravo kod hirurga gde lekar odmotava 4, 5 krugova dlake i kaže, tvrdi Stanisavljević: „Neću da vam govorim šta bi bilo do sutra popodne“.

– Majku i dete zadržavaju u bolnici i na svakih sat vremena obilazi ih i nadgledaju stanje prsta i, normalno, samo za jednu noć je otok spao – rakao je Bojan.

U izjavi za „Blic“ Bojan kaže i da je beba sada dobro i najavljuje tužbu protiv lekara u Domu zdravlja Sopot.

Direktor DZ Sopot: Dlaka je bila sjajna i nije mogla precizno da se vidi

Direktor Doma zdravlja Sopot dr Bogdan Koroman potvrđuje za „Blic“ da je beba primljena u ponedeljak u 17 sati u ovu ustanovu.

 – Bebu ju primila pedijatar dr Snežana Jović, koja je izabrani lekar deteta. Dete je pregledano, nije imalo temperaturu. U samoj ambulanti je pokušano da se ukloni dlaka, ali kako mi je rečeno, dlaka je bila sjajna i nije mogla precizno da se vidi. Zatim je previjen prst i dete je vraćeno kući sa preporukom roditeljima da u slučaju da se stanje pogorša dođu u ambulantu kako bi im dali uput za hirurga – rekao je dr Koroman za „Blic“.

Dodaje da su roditelji s bebom došli u utorak ujutru ponovo u ambulantu, a da ih je primio drugi pedijatar, dr Zorka Denić.

– Doktorka je pregledala bebu i kaže da se dete normalno ponašalao, nije imalo temperaturu. Ona je radi preventive uključila antibiotike detetu, ali lično nije smatrala da je u tom momentu bila potrebna dodatna intervencija. Roditeljima je saopštila da beba treba da se kontroliše, s obzirom da je narednog dana radio izabrani pedijatar deteta – kaže za „Blic“ dr Koroman i zaključuje:

– To je sve proverljivo u kartonu. S druge strane, da li je procena pedijatra bila ispravna, ja kako direktor ne mogu da ulazim i to i da ocenjujem stručne stvari. Zna se ko je zadužen da ocenjuje lekarsku grešku.

Direktor napominje i da Dom zdravlja ima samo dva pedijatra, koji su zaduženi za celu opštinu, i jednog lekara opšte prakse koji radi isključivo sa školskom decom.

Izvor / blic.rs

1 Komentar

1 Komentar

  1. Савле

    4. februara 2021. u 13:36

    У вријеме кад на свакој страни има уређаја који повећавају слику, они „одокативно“ гледају прстић и као одмотавају нешто.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Vesti

Na Vrh