Povežite se sa nama

intervju.rs

Babić tajkun kao Đilas: Direktor Koridora i član Predsedništva SNS na provod potrošio najmanje 5.000 evra

Foto / Privatna arhiva

Politika

Babić tajkun kao Đilas: Direktor Koridora i član Predsedništva SNS na provod potrošio najmanje 5.000 evra

Za Zorana Babića, v. d. direktora JP „Koridori Srbije“, kao i za lidera SSP Dragana Đilasa, očigledno krize nema. Što bi se reklo, vole da pocrne uz obalu mora za sve pare. Pa makar se radilo o iznosima od 4.000, 5.000 ili više evra otkriva republika.rs

Dok se Đilas odmarao u mondenskom letovalištu Kemer u Turskoj, Babić je plandovao u Crnoj Gori, u najluksuznijem hotelu „Splendid“, sa pet zvezdica. U tom mondenskom objektu boravak od deset dana (a Babić je, sudeći po tome kako je pocrneo i činjenici da se dugo nije pojavljivao u javnosti, tamo proveo mnogo više) van sezone košta oko 5.000 evra.

NIJE ODOLEO

Babićeva plata u „Koridorima“, podsetimo, iznosi 154.000 dinara. Drugih (prijavljenih) prihoda nema.

Luksuziranju nije odoleo ni ove godine iako je pre samo 12 meseci dobio partijski ukor od predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića pošto je otkriveno da tokom godine letuje više puta na elitnim mestima na hrvatskim Brionima.

– Durite se koliko god hoćete, ali tako je. Koliko sam ti puta, Babiću, rekao što ideš u elitna letovališta na Hvaru, Brionima… Šta radiš na Brionima? Ima drug kuću, nađi druga u Sopotu, a ne na Brionima, jer naš narod nema drugove na Brionima. I nije problem da si jednom otišao, ali što svake godine tri puta – spočitao mu je Vučić.

Na Babićevu opasku da je bio dva puta, Vučić je odgovorio:

– Nije tri, nego dva puta, opet sam preterao. A kad su te nepravedno napadali, lagali da si vozio onaj automobil, ko te branio, samo ja i još nekolicina.

JAVNA KRITIKA

Uprkos toj javnoj kritici, ali i ovogodišnjim apelima da se zbog situacije zbog korone putuje po Srbiji, Babić se opet odmetnuo. I otišao da se brčka i uživa u elitom crnogorskom hotelu. Po sistemu Đilasa, koji se odmarao u hotelu „Riksos premijum Tekirova“, jednom od najskupljih u Turskoj, gde noć košta od 400 do 1.000 evra.

Foto / Tanjug / S. RADOVANOVIĆ

Imovinska karta Babića

(zvanično, prema podacima koje je dostavio Agenciji za borbu protiv korupcije)

Plata: 153.911 dinara

Nekretnine: 1/2 stana, 69 m2

Automobil: Hjundai takson (2005. godište)

Depoziti i štedni ulozi: Ima

– Ja letovanje od 4.000 evra plaćam od novca koji sam pošteno zaradio, plativši državi Srbiji porez više desetina miliona evra. I mogu da platim i 17.000 evra za vilu sedam dana na moru u hotelu pored mog i patike od 600 evra i sako od 5.000 evra – pravdao se arogantno Đilas.

Babić pak nije želeo da objasni kako se opredelio za najskuplji hotel u Crnoj Gori. Na pitanja Srpskog telegrafa do zaključenja broja nije odgovorio.

Izvor: republika.rs

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Politika

Na Vrh