Povežite se sa nama

intervju.rs

Šta se dešava sa Rio Tintom?

Društvo

Šta se dešava sa Rio Tintom?

PREVARA VEKA?!?!?!?!?!?!?

Prethodnih meseci digla se velika bura oko prisustva kompanije Rio Tinto u Srbiji. Prava koja su kompaniji izdata za testiranje bušotina, njihovo agresivno prisustvo u svim medijima, kupovina poseda i zemlje u okolini Loznice naišla su na neodobravanje velikog dela stanovništva.

Na sam pomen ove “ čuvene “ kompanije (čuvene po  katastrofama koje su izazvali u mnogim zemljama u potrazi za profitom) mnogima se dizala kosa na glavi. Lokalna i republička vlast su uporno ubedjivali  gradjane da neće postojati nikakav problem niti opasnost prilikom eksploatacije jadarita, odlaganja jalovišta,  kao i da će se voditi računa o svim aspektima  zaštite životne sredine. Ipak,dokazi na terenu govore drugačije(mnogobrojni snimci gradjana i ekoloških organizacija koje ukazuju na evidentno zagadjivanje).

Sve ove, u najmanju ruku, nejasne okolnosti dovele su do toga da se gradjani zajedno sa ekološkim organizacijama udruže i organizuju proteste širom zemlje. To je rezultiralo, kako je rekla premijerka, da je posao sa Rio Tintom gotov, na opšte zadovoljstvo gradjanstva.

Medjutim kako saznajemo, posao je izgleda i dalje aktivan. Rio Tinto i dalje nastavlja da kupuje zemlju u okolini Loznice.

Da li je na pomolu nova prevara gradjanstva ili nešto novo????????

Opširnije na:

https://www.danas.rs/vesti/ekonomija/rio-tinto-nije-otisao-kupuje-zemlju-nesmanjenim-tempom/

 

Preuzeto sa: danas.rs

Nastavi da čitaš
Slične teme...
Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u Društvo

Najčitanije na intervju.rs

Na Vrh