Povežite se sa nama

Porodica iseljena – „dvoje dece, dve žene i 50 policajaca“

Foto: B92

Društvo

Porodica iseljena – „dvoje dece, dve žene i 50 policajaca“

Beograd — Majka sa dvoje dece Snežana Petrović ipak je iseljena iz svog stana u beogradskoj opštini Vračar nakon celodnevne drame. Protest održan ispred GO Vračar.

Petrovićeva je sa decom (desetomesečnim sinom i petogodišnjom ćerkom) i majkom iseljena u noći između četvrtka i petka nakon više od 14 sati drame, a kako B92.net saznaje, noć su proveli kod kume.

Osim toga, saznajemo i da im je dat rok od osam dana da iznesu stvari iz stana, kao i da je stan zapečaćen. Zbog iseljenja porodice Petrović ispred GO Vračar održan je protest.

Na protestu je bila i Snežana Petrović koja, kako kaže, ne može da veruje da je “došlo 50 policajaca da istera iz stana dvoje dece i dve žene“.

Snežana Petrović je sa dvoje dece “zaštićeni stanar“ u stanu koji se vodi na njenu svekrvu, ali je on u postupku restitucije vraćen starim vlasnicima.

Njegoševa ulica na Vračaru je blokirana u četvrtak u jutarnjim časovima kada su tamo stigle jake policijske snage, ali i veliki broj građana koji nisu dozvolili policiji da isele majku sa dvoje dece, a drama je trajala čitav dan dok kasno u noć.

Porodica Petrović u stanu na prvom spratu u Njegoševoj 65 živela je poslednjih 70 godina, navodi „Blic“.

Predsednica Udruženja zaštićenih stanara Maja Nešić je izjavila da je „kompletan sudski postupak u ovom slučaju veoma sumljiv, zamagljen i podložan korupciji“.

Ona kaže da je sud utvrdio da je izvršenje o iseljenju neosnovano jer se pojavio vlasnik koji nema pravo da potražuje stan, za šta ima dokument koji to potvrđuje, kao i da je predmet po žalbi Snežane Petrović “pet meseci zadržavan u nečijoj fioci”.

Izvor: B92

Nastavi da čitaš
Slične teme...
Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Društvo

Najčitanije na intervju.rs

Facebook

Tagovi

Na Vrh