Povežite se sa nama

intervju.rs

Ne podležite pritisku!!!!

Društvo

Ne podležite pritisku!!!!

Kao što smo već i pisali u prethodnom članku, određenom broju građana na kućne adrese stigle su revizije presuda povodom nezakonite naplate troškova obrade kredita kao i troškova NKOSK. U tim presudama se navodi da su građani dužni da plate bankama iako su prvobitno dobili presude protiv istih na sudu. Pritisak banaka na sudstvo je velik, ipak ogroman novac je u pitanju. Sa pravom se postavlja pitanje šta dalje činiti i kako se postaviti. Da li prihvatiti pomenute revizije i podleći pritisku bankarskog lobija ili se po svaku cenu boriti za ostvarivanje svojih prava?

Ono što se sa sigurnošću može tvrditi jeste da se borba zahuktava i da velika većina tužbi ostaje na snazi. Kako su nam mnogobrojni sagovornici rekli, zarad ostvarivanja svojih prava spremni su da pravdu potraže na Ustavnom sudu a i Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu ukoliko to bude bilo neophodno.

Kako su nam puna usta Evropske unije i ljudskih prava, ostaje da se vidi da li je to samo deklarativno ili ćemo zaista u potpunosti primenjivati sve one „civilizacijske“ tekovine u kojima narodi 27 članica Evropske unije već uveliko uživaju.

Opširnije na :

https://www.danas.rs/vesti/ekonomija/ko-je-tuzio-banku-za-naplatu-troskova-obrade-kredita-i-dobio-ostaje-bez-1-000-evra/

Preuzeto sa: danas.rs

Nastavi da čitaš
Slične teme...
Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u Društvo

Najčitanije na intervju.rs

Na Vrh