Povežite se sa nama

Episkop Jovan Ćulibrk: „Srbi se masovno sele, sledi im i selidba iz Srbije“

Društvo

Episkop Jovan Ćulibrk: „Srbi se masovno sele, sledi im i selidba iz Srbije“

Vladika Jovan smatra da će nove seobe Srba biti prouzrokovane društvenim stanjem nakon ratova devedesetih godina i sveopštim siromašenjem i pljačkom, usled čega mlad čovek ne vidi budućnost u svojoj otadžbini. Gde god se selio i gde god se nalazio srpski narod, stub mu je SPC, koja je već pred izazovom da prihvati novi talas iseljenika.

To je izjavio vladika slavonsko-pakrački Jovan, javlja Srna, a prenose Nezavisne novine.

„Ono o čemu se ne priča jeste da se nalazimo usred sveopšte seobe koja je sada pogodila Hrvatsku, ali nema sumnje da će zahvatiti i ostatak jugoistočne Evrope, Balkana ili kako već da nazovemo ovaj naš kraj sveta“, rekao je vladika Jovan.

On navodi da se Srbi masovno sele iz Hrvatske, sa Kosova, te da im sledi i selidba iz Srbije.

„To će se desiti kada EU olakša zapošljavanje državljanima zemalja koje nisu u Uniji – Crne Gore, Srbije, BiH, Makedonije“, rekao je vladika Jovan, prenosi Mitropolija crnogorsko-primorska.

Vladika Jovan smatra da će nove seobe Srba biti prouzrokovane društvenim stanjem nakon ratova devedesetih godina i sveopštim siromašenjem i pljačkom, usled čega mlad čovek ne vidi budućnost u svojoj otadžbini.

„U takvoj situaciji on se okreće zemljama starog kapitalizma u kojima postoje standardi i radničko dostojanstvo. U ovom trenutku Nemačka nudi milion radnih mesta“, pojašnjava vladika Jovan.

On kaže da je Crkva već pred izazovom da prihvati ovaj novi talas iseljenika koji će uskoro biti mnogo veći i očekuje je ozbiljan rad.

Nastavi da čitaš
Slične teme...
1 Komentar

1 Komentar

  1. Hip o Krit

    9. maja 2018. u 15:38

    Licemerno. Covek je oterao jednog mladog strucnjaka iz Muzeja genocida, a prica o mladosti i seobama. Bolje da crkva placa porez, pa ce biti vise za mlade.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Društvo

Na Vrh