Povežite se sa nama

Da li je “UKRADEN MUŽ” fenomen ili krivično delo?!

Kolumne

Da li je “UKRADEN MUŽ” fenomen ili krivično delo?!

Foto/Lična arhiva

Da li je “UKRADEN MUŽ” fenomen ili krivično delo?!

Piše/Tanja Janković – novinar i autor knjige “Devojka iz Bondstila“

Ne tako davno čula sam od jedne gospodje da joj je jedna druga izvesna gospodjica “ukrala” muža.

I evo danima razmišljam o “kradji muževa”. Razmišljam, analiziram, prevrćem po glavi..I nikako da dodjem do odgovora kako se to kradu muževi? Kako se tretira to “krivično delo”? Pitala sam jednog mog poznanika iz policije, kaže: “Znam da ne piješ,ali ako si počela da se drogiraš, to u tvojim godinama može da bude ozbiljan problem”.. Videh ja da nema vajde ni od policije, moraću sama da istražim ovaj fenomen, da ne kažem slučaj.

Ok. Ajde da krenemo od mog primera. Pre tri godine, jednog meseca i 27 dana na mom rodjendanu pojavio se tada meni nepoznat muškarac, drug mog druga koga je ovaj poveo da mu pravi društvo. Ništa tu nije čudno. Svako je od nas bar jednom poveo nekog negde, da  ne ide sam, da ima ko da vozi ako se jedan napije ili iz nekog trećeg razloga, sasvim nebitno.. I ne bi bilo uopšte bitno, niti bih pisala danas o tome da njih dvojica ne dodjoše u pratnji dve plavuše, koje su bile prenašminkane, sa mnogo kratkim suknjama i mnogo isfenirane “na lokne”..

Pao mi mrak na oči momentalno jer nisam planirala nikakav ples na šipci, niti bilo šta slično,ali iskulirah, jer rodjendan mi je pobogu i neću da mi dva mutava plava klona upropaste zabavu. Tako je i bilo. Smestih drugare i lepotice u poslednji separe u nizu, sa osmehom im se zahvalih što su došli, a ovom mom, tada najboljem drugu prišapnuh: “za ovo ću da ti j.. mater.  

Drži ove profuknjače dalje od centralnog dela sale jer pravim rodjendan a ne sajam kurvi”! Čuo je to i njegov drug i obojica su prevrnuli očima u fazonu:”jbg, da smo znali da ovde ima normalnih a dobro izgledajućih riba, ostavili bismo ih da prave selfije u nekom kul lokalu u Njegoševoj”.

Dobro, naslikah atmosferu, ali i dalje nije jasno kakve veze plava starleta i drug mog druga imaju sa današnjom temom, tj. “kradjom muževa”.

Evo sada ću da vam povežem. Ispostavilo se da je ta plava  (jedna od dve gore pomenute jer teško ih je razlikovati), nazovimo je “pratilja” ovog drugovog druga toliko zabavna, šarmantna i pametna da sam ga u jednom trenutku u moru zvanica videla samog sa čašom viskija u ruci i pogledom koji govori da je negde kilometrima daleko..

E sad da vas podsetim na ono “desilo se slučajno”. Malo morgen. Snimila sam da mu je dosadno, da ga je plavuša smorila,da je zgodan i da ima lepe plave oči.. I šta je meni trebalo da se brinem zašto je nezvanom gostu na mojoj zabavi dosadno? Videla sam sa kime je došao. Zajedničkog druga poznavala sam godinama i te njihove “instant ribe” nisu bile ništa novo. Ni prvi, ni poslednji put da dodju sa nekim primercima kojih se posle jedva sete.

Ali pošto uvek sami tražimo i nadjemo djavola, a posle nam kriva “loša sreća”, “tužna sudbina” ili “zla karma”, ja sam zapostavila svoje ostale zvanice i usredsredila se na zgodnog neznanca. Njegov plavi silikonski primerak heklao je po svom roza iPhonu sa šljokicama jer je i njoj bilo beskrajno dosadno. Umesto romantične večeri sa dvojicom gradskih kauboja ona i njen klon prijateljica završile su na rodjendanu kod “neke novinarke”, punom nekih “čudnih”, (čitaj:normalnih i dosadnih) ljudi.

Elem, da skratim priču. U jednom momentu jedna od te dve plavuše odsvirala je kraj i moj drug je upozorio svog druga da je vreme da krenu. A onda obrt, kao u američkim ljubićima, visoki plavooki se obraća meni i kaže: “Ako misliš da ne možeš sama svo ovo cveće i poklone da odneseš kući, da se vratim da ti pomognem? “ Mislim, kažem, a u sebi Boga molim da zajedno sa cvećem i kesama ne ponesemo i jednu od one dve plave. Logično sasvim da to pomislim. Došla je sa njim u paketu.

Medjutim, on se vratio sam, a ja sam pokupila poklone (goste sam ostavila da nastave da slave moj rodjendan bez mene) i nestala. Lepi plavi dečko (bez NN plavuše) o kome sam znala samo kako se zove, da je iz jednog mesta u unutrašnjosti i da je jedan od najboljih drugova mog druga u sledećem kadru ulazi u taksi zajedno samnom i gomilom poklona, cveća i balona i odlazimo u noć.

Da,da,filmska scena. Kad bi se zajebavali. Otišli smo kod mene, i do jutra niko nikog nije pitao ni za prezime ni za datum rodjenja.

E, sledeće jutro donosi otrežnjenje, a sa tim nekako logično i upoznavanje nas dvoje. Zvanično. Ili formalno. Nazovimo to kako god.

I tom prilikom, ja saznajem, što bi rekli moji bivši izvori iz policije da je dotično lice zapravo muž jedne sredovečne gospodje (smejala sam se njihovoj terminologiji, a evo kako se nikad ne zna kad će šta da ti zatreba). I da ta gospodja nije ona napućena plava sa sijaćim iPhone telefonom. Ufff. Komplikovano! Ali neee, situacija se menja iz časa u čas, i onda meni lepo čovek objasni da je “gospodja, samo formalno supruga, a brak tehnički”! A plavuša? -Koja plavuša-? Pa ona od sinoć? -Nemam pojima, drugarica, ove druge, koja je “tehnička” devojka našeg druga, koji takodje ima formalnu ženu, ali taj brak je “na ledu”…- objasnio mi je. Aaaaa… Pa, tako mi kaži! Sad mi je jasno!

Foto/Lična arhiva

U sebi mislim: Samo si ti u ovo mogla da se upetljaš nesrećo nesrećna. Ovde se ne zna ni ko leči ni ko sanitet vozi.

I dragi moji, umesto da vratim gospodjinog muža i da kao svaki pošteni nalazač dobijem nagradu, ja postadoh saučesnik u delu “teška kradja sa predumišljajem”.

Sigurno se pitate šta je bilo dalje? Pa bilo je, ono: “dala baba dinar da udje u kolo..”.

Nisam vratila bucmastoj gospodji njenog muža jer nisam znala kako se i kome “tehnički muževi” vraćaju. Ja ustvari uopšte nisam znala da postoji “tehnički brak”. Tehnički pregled-da, tehnička Vlada-da, ali tehnički brak?! E, jbg… Nema veze, sad znam i u narednom blogu detaljno ću vam objasniti.

I tako ti ja ukradoh gospodji muža, kojeg je ,kasnije saznajem jedva ulovila u nekom životnom dobu za koje u većini mesta u unutrašnjosti naše majčice Srbije kažu da je “zadnji voz”.

To vam je ono kad devojka živi u provinciji, nije završila školu, nije išla da studira, radi kod tate u piljari ili zlatari (isti q..) i gazi trudesetu godinu života. E,to je i kod mene u Vranju, ali i u Valjevu, Žagubici i Vrnjačkoj banji “BABA DEVOJKA”.

Dakle, to bi bila ova gore navedena u ovom slučaju oštećena stranka da je ne udadoše za ovog nesrećnika 5-6 godina mladjeg od nje. I šta ćemo sad?! Formalno-pravno ona je Gospodja udata žena, a kod mene se nalazi njen protivpravno otudjeni predmet, tj.muž. Čista “kradja”. Jasno ko dan i za svaku osudu.

Ne znam samo da li je olakšavajuća okolnost što sam ja njenog muža ustvari ukrala od one izblajhane? To možda neki pravnik zna? Ili možda ja njoj uopšte nisam ništq ukrala, ja sam samo njega našla izgubljenog u velikom gradu dok mu je blentava plavojka pokazivala pravi put ?

Da nije veoma tužno,bilo bi veoma smešno!

A ja opet nemam odgovor na pitanje: Da li je moguće ukrasti tudjeg muža? Kako bi se kvalifikovalo delo kao takvo i ko je nadležan?

Ccc, znala sam da ću kad-tad da dodjem u ovakvu situaciju. Ja sam oduvek imala odgovor na sve, zvali su me: Tanja 1000 Zašto – 1000 Zato, kad ono medjutim.

Kad me sredovečna,okruglasta, tehnička pozvala na telefon i rekla: Sram te bilo, ukrala si mi muža! Ja:”mute”.

Jezičina koja mi je u svakoj situaciji brža od tomahavka najnovije generacije ode na “off”.

Ali dobro, ispala sam faca, “ortak” i “brat”, što bi rekli Zemunci. Nisam odrukala plavojku, uzela sam delo na sebe, jer ako ćemo realno “tehničkog” je ukrala ona plava, a što ga je usput izmedju dva selfija izgubila, a ja ga našla, to je druga priča.

Sve u svemu, devojke, oprez! Otvorite četvoro očiju jer očas posla može da se ispostavi da je “plavušin dečko” ustvari “tehnički muž” gospodje tankih usta i okruglih obraščića, i onda ste u ozbiljnom s.., pardon problemu!

tanjajankoviccom.wordpress.com

Nastavi da čitaš
Slične teme...
Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Kolumne

Najčitanije na intervju.rs

Na Vrh