Povežite se sa nama

intervju.rs

Albanac godinama hrani bolesnu decu u Vranju: Postoje samo dobri i loši ljudi, nije bitno koje si vere i nacije!

Srbija

Albanac godinama hrani bolesnu decu u Vranju: Postoje samo dobri i loši ljudi, nije bitno koje si vere i nacije!

Albanac iz Bujanovca Miljazim Gegulaj (38) već četiri godine svakodnevno obezbeđuje užinu za dvadesetak bolesne dece iz Vranja, a iako nerado o tome priča, podelio je u ovoj priči.

Miljazimovi roditelji rodom su iz Prizrena, kada su se 1970-ih preselili u Bujanovac i tu otpočeli biznis. Danas, Miljazimov brat u Bujanovcu ima pekaru, a od pre četiri godine, jedan od braće Gegulaj otvorio je pekaru u Vranju.

Sa suprugom Sadom, Miljazim važi za velikog humanistu, ali oni o tome nerado pričaju. Kako se pekarska radnja nalazi u blizini prostorija gde borave deca iz Udruženja za pomoć nedovoljno mentalno razvijenim osobama, počelo je da se da se rađa neobično prijateljstvo između ovog Albanca i bolesne dece.

– Iz Udruženja za pomoć nedovoljno mentalno razvijenim osobama zatražili su pomoć, da im nekako pomognemo. U pekari smo odlučili da za njih svakog dana obezbeđujemo užinu. Nekada je to burek, sledeći put kifle, rol viršle, slane i slatke pite… Imam troje dece i oni se igraju sa decom iz Udruženja, postali smo veliki prijatelji. Od dece iz Udruženja za Novu godinu svaki put dobijem čestitku napisanu na albanskom jeziku, sa najlepšim željama za mene i moju porodicu. Osmesi bolesne dece, njihova iskrena radost, za mene su najveća nagrada, dodaje Miljazim.

Jedan je od retkih Albanaca koji u Vranju ima svoj posao. Kaže da do sada nije imao nikakvih problema, a naročito ne na nacionalnoj osnovi.

– Otac je iz Prizrena i uvek nas je vaspitavao da postoje samo dobri i loši ljudi i da ih tako delimo, a ne po naciji, veri ili rasi. Ovde imam veliki broj mušterija, svi su zadovoljni. Imam veliki broj prijatelja u Vranju, a među zaposlenima Srbe i Albance. Albanci putuju iz Bujanovca, a Srbi su iz Vranja i Vranjske Banje. Treba svakom pomoći ako si u mogućnosti, jer to je divan osećaj. Mislim da ne radim ništa posebno pomažući drugima, kao i da svaki čovek ima u sebi potrebu da učini nešto dobro, poručuje Miljazim.

Ovim rečima zaista ne treba ništa dodati. Svaka čast, ljudino!

6yka.com

 

1 Komentar

1 Komentar

  1. Горан

    29. aprila 2019. u 18:32

    Да. Али шта нам урадише од српских кућа, гробаља, манастира а да то нико од Албанаца јавно не осуди, не верујем им ништа. Жалосно али је тако. И не пропагирајте нама ову доброту. То пропагирајте на Косову и Метохији Албанцима. Њима то треба. Ми смо довољно толерантни, и претерано многооо.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Srbija

Najčitanije na intervju.rs

Na Vrh