Povežite se sa nama

ZAKONITI KRIMINAL: Grad u centru iznajmio SNS-u prostor za PET DINARA PO KVADRATU!

Foto/infovranjske.rs

Politika

ZAKONITI KRIMINAL: Grad u centru iznajmio SNS-u prostor za PET DINARA PO KVADRATU!

Gradsko veće Vranja odobrilo je izdavanje javne imovine lokalnom odboru Srpske napredne stranke po 10 puta manjoj ceni od ranije utvrđene otkrivaju infovranjske.rs

Kako svedoče dokumenti na ovu temu, Gradsko veće je najpre donelo odluku da SNS za svoje nove prostorije na trećem spratu Doma kulture plaća 50 dinara po kvadratnom metru mesečno, i to svojom odlukom broj 06-82/3/2018-04 od 19. aprila ove godine.

Pošto je „neko“ ustanovio da je i to mnogo novca za tu stranku, Gradsko veće donosi novu odluku, po kojoj će cena kvadrata za stotine kvadrata u novim prostorijama SNS-a iznositi pet (5) dinara mesečno po kvadratu!

Koliko je to novca neka pokaže i činjenica da po ugovoru (ko zna da li je to tako i u stvarnosti? p.a.) za iste prostorije, samo sprat niže, RTV Vranje treba da plaća 600 dinara mesečno po kvadratu.

Dakle, SNS bi po prvobitnoj odluci trebalo da plaća 12 puta manje para od RTV-a, a sada joj je ta cena smanjena još za 10 puta!

Zanimljiv je i način na koji Grad opravdava ovakvo, malo je reći, nedomaćinsko, bahato i očigledno koruptivno ponašanje.

Prema dokumentima sa Gradskog veća, ono je sa SNS-om sklopilo ugovor broj 361-19/18-04, kojim se zakupcu, u ovom slučaju SNS-u, odobrava da vrši investicione radove u zakupljenim prostorijama.

Samo Gradsko veće se poziva na zakon koji kaže da se zakupnina može umanjiti za 50 odsto, ako zakupac ima odobrenje da renvira prostorije.

Tada bi kirija iznosila 25 dinara po kvadratu, oko 300 odsto manje od „tržišne“ cene, ali je i to bilo mnogo, pa se izašlo u susret zakupcu i kirija je umanjena za traženih 90 odsto, a na osnovu „posebno obrazloženog akta Gradskog veća“.

U praksi, cena od 6,5 evra po kvadratu, smanjena je na osnovu ulaganja na 0,.4 evra, a potom i na pola centri mesečno, „posebno obrazloženom odlukom Gradskog veća“.

Ono što se u civilizovanom svetu zove besramna pljačka nastavlja se i dalje – Komisija Gradskog veća ustanovila je da je SNS u svoje nove prostorije investirao 2,452.575 miliona dinara!

Da su ih iz temelja pravili, možda bi bilo i jeftinije, a ne što su ih samo okrečili.

Pri tome, a o svemu svedoče fotografije sa lica mesta, da bi se SNS uselio u nove prostorije korišćeni su kapaciteti „Vodovoda“, „Elektrodistribucije“ i „Komrada“.

To su plaćali građani, a ne Đoše i Moše, pa sad ispada da ponovo, kroz damping cenu kirije, moraju da plate to što su već jednom platili, i to ne uvećano, nego dignuto na kvadrat.

Ovakvo sramno ponašanje, zaista, nije zabeleženo u istoriji ovoga grada.

Za ovo, i „žuti“ i „crveni“ i „narandžasti“ i nebojeni i svi, svi, svi, bili su mila majka!

Ima tu korupcije, čistog kriminala, bezobrazluka, bahatosti, neznanja, čega god hoćete.

Mogu oni, očigledno, da rade šta hoće, ali, čemu služe zaaštitnici građana, pravobranioci, tužioci… i zašto ćute, na ovakav, više nego očigledan kriminal?

infovranjske.rs

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Politika

Na Vrh