Povežite se sa nama

Vojni sindikat Srbije Vulinu: „Ne brukajte više vojsku Srbije!“

Politička dijagnoza

Vojni sindikat Srbije Vulinu: „Ne brukajte više vojsku Srbije!“

Otvoreno pismo ministru odbrane Aleksandru Vulinu

Poštovani gospodine ministre,

Na vojnoj vežbi na Pasuljanskim livadama primećeno je, ponovo ste nosili crnu uniformu, nepoznate namene i porekla, koju ne prepoznaju propisi Vojske Srbije, niti zakoni ove zemlje.

Prestanite, aman da brukate slavnu srpsku uniformu! Uniforma srpskog vojnika natopljena je krvlju naših slavnih predaka od Kosova, preko Drine i Cera do Paštrika i Košara.

Lečenje adoloscentskih kompleksa, nastalih u vreme kada niste služili vojsku, politički zaštićeni od tada vladajuće nomenklature mogu se donekle shvatiti u besmislenim pokušajima da Vojsku Srbije pretvorite u ideopokloničku partijsku organizaciju. Besmislene naredbe o kačenju slika vođe, prećutkivanju mobinga poniženih i osiromašenih vojnika dovedenih do prosjačkog štapa, i najnovijeg protivustavnog i protivzakonitog pokušaja oduzimanja mobilnih telefona u strahu da raznorazne mahinacije i finansijske malverzacije ne dođu u javnost – ipak jesu stvar našeg unutrašnjeg nepristajanja i domen sindikalne borbe da se sve takve devastacije Vojske Srbije spreče. Konstantno i svesno kršenje zakona, od Vas i Vaših najbliži saradnika kada ne dostavljate nacrte propisa o radno-pravnom socijalnom i materijalnom položaju bukvalno gladnih vojnika je svakodnevnica.

Najnoviji primer je nacrt Pravilnika o stambenim potrebama u VS i MO, koji nije dostavljen jedino jedinom reprezantivnom sindikatu kao predstavniku onih na koji se taj propis odnosi. Međutim, u aktuelnom geopolitičkom trenutku, kada nam šiptarski teroristi, na srpskom Kosovu i Metohiji hapse, šutiraju i razvlače po ulici srpske državnike ma ko oni bili, u pokušaju otimanja 15 odsto državne teritorije, avanturističko oblačenje crne uniforme pred državnim vrhom poruka je koja može naneti veliku štetu ugledu srpske države i nacionalnim interesima. Uniformu crne boje nosile su SS divizije, italijanski fašisti i ozloglašene ustaše u NDH. Isti oni koji su izvršili genocid u Jasenovcu tokom Drugog svetskog rata.

Kada Vi nosite crnu uniformu nalazeći se na čelu Ministarstva odbrane to je poruka koja vređa najdublja osećanja žrtava i potomke onih koji su pogubljeni u genocidu i streljanju od Banjice do Šumarica. Da li svetu poručujemo da se kao slavna vojska koja je uvek stajala nasuprot najvećoj pošasti u 20 veku, identifikujemo upravo sa zlom od koga smo kao narod brutalno stradali. Koju poruku šaljete međunarodnoj javnosti? Zašto Vam na to ne sugerišu Ljubiša Diković, načelnik Generalštaba, savetnici u Ministarstvu kojima je glavni problem da li vojnik ima kapu, suđenjem za verbalni delikt i mobingom iscrpljene i bukvalno gladne vojske.

Umesto da Vam kažu da je crna uniforma primerenija igranju kanter strajka, oni vas poltronski ohrabruju da bacate ljagu na sve one koji će sutra svojim životima braniti našu otadžbinu. Apelujemo na Vas da obučete uniformu Vojske Srbije, onu koja je propisana da je nosite prilikom posete jedinicama naše slavne vojske, da poštujete zakone ove zemlje i ne brukate nas više.

Izvor: Vojni sindikat Srbije

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Politička dijagnoza

Na Vrh