Povežite se sa nama

Verovali ili ne: Zbog vojne parade sklanjaju bandere, ivičnjake i pešačka ostrva sa bulevara, a cena nepoznata!

Foto/Beogradski Glas

Politika

Verovali ili ne: Zbog vojne parade sklanjaju bandere, ivičnjake i pešačka ostrva sa bulevara, a cena nepoznata!

Zbog vojno-policijske parade kojom će 24. marta biti obeleženo 20 godina od početka NATO agresije na Saveznu republiku Jugoslaviju, na Bulevaru Nikole Tesle u Nišu gde će parada biti održana uklanjaju se stubovi električne rasvete, ivičnjaci i pešačka ostrva, kako bi bulevarom mogla da prodju velika vojna vozila.

Direktor Direkcije za izgradnju grada Niša Nebojša Lović rekao je agenciji Beta da će ivičnjaci i stubovi električne rasvete biti uklonjeni u dužini od oko 300 metara.

„Grad je dobio obavezu da Bulevar Nikole Tesle pripremi za paradu. Radovi će biti finansirani iz budžeta grada, ali za sada ne znamo koliko će koštati. Firma Trejs je za to zadužena i ona će nam ispostaviti račun“, rekao je Lović.

Prema njegovim rečima, odmah po završetku parade stubovi električne rasvete i ivičnjaci biće vraćeni na Bulevar Nikole Tesle.

Lović je takodje kazao da će pored bulevara biti izgradjena svečana bina, ali ona će se nalaziti u krugu kasarne „Knjaz Mihailo“ i za njeno postavljanje nije zadužen grad, već Vojska Srbije.

Foto/Beogradski Glas

Zbog započetih radova, saobraćaj na Bulevaru Nikole Tesle od raskrsnice sa ulicom Aleksаndrа Medvedevа do ukrštаnjа sа Bulevаrom Herojа sа Košаrа, odvija se ovih dana sаmo u jednoj kolovoznoj trаci.

U saopštenju objavljenom na zvaničnom gradskom sajtu rečeno je da će u vreme održаvаnjа vežbi i pripremа pripаdnikа Vojske i MUP-а Srbije saobraćaj na tim sаobrаćаjnicаmа biti potpuno obustavljan o čemu će gradjani biti blаgovremeno obаvešteni.

Kako su ranije najavili pripadnici našeg državnog vrha i Vojske Srbije, vojno-policijska parada koja će biti održana u Nišu 24. marta biće „najveća u modernoj istoriji Srbije“.

Gradjani će tog dana u večernjim satima pored ešalona vojske, policije i motorizovanih ešalona, moći da vide 1.500 obučenih specijalaca, osam do deset „migova 29“ i jedan broj novih helikoptera.

beta.rs i Beogradski glas

1 Komentar

1 Komentar

  1. Grga Zlatoper

    18. marta 2019. u 20:05

    A sta mislite otkazu paradu a oni sve oljustili?

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Politika

Najčitanije na intervju.rs

Facebook

Tagovi

Na Vrh