Povežite se sa nama

VELIMIR ILIĆ: Opozicija mora da sruši Vučića

Politika

VELIMIR ILIĆ: Opozicija mora da sruši Vučića

VELIMIR ILIĆ: Opozicija mora da sruši Vučića

Predsednik Nove Srbije (NS) Velimir Ilić izjavio je danas da opozcija zajedno mora da sruši sadašnju vlast na nekim sledećim izborima, jer se Srbija „podelila za Aleksandra Vučića i protiv njega, a ono što je protiv staće u jedan red, ima jedan interes i jasno se mora odrediti“.

Ilić je, na svečanoj akademiji povodom 20 godina postojanja NS, poručio da vlast mora što pre da se skloni, da bi se sačuvala Srbija, kojoj je potreban novi početak.

Sa Srpskom napredbnom strankom (SNS) su, kako je istakao, svi oni koji su bili problematični poslednjih 20 godina, koji su se „okupili i drže se čvrsto, njima nije bitno ko će biti prvi“.

Ilić je konstatovao da u Srbiji ništa ne valja, i da je, pored ostalog, potrebno osloboditi medije, jer „Vučić uređuje televizijske emisije, vodi, postavlja pitanja, kritikuje, bira novinare“.

Posle 20 godina vraćamo se na početak, novi početak za NS, sa ozbiljnim strankama koje se ozbiljno bore da Srbija bude ozbiljan država, da sačuva dravotvornost, konstatovao je Ilić i ponudio formulu za uspeh u toj novoj borbi – mladost plus iskustvo.

„Mladost u prvi red, mladost koja ima volju i snagu i mi sa velikim iskustvom da im pomognemo, da ih opominjemo kad greše. Nadam se da ćemo u tome uspeti. Moramo zajedno da ih srušimo na izborima“, objasnio je on i dodao da se mora završiti lustracija, što je propušteno posle 5. oktobra 2000. godine.

Ilić je naglasio da su NS pokušavali da ruše 20 godina, ali nikad tako žestoko kao u ovoj, jer je država svom silom krenula na njih, „gazili gde su stigli“, ali se stranka pokazala kao nesalomiva. „

 Oni su pokupili neki šljam, za koji mi nismo imali snage da oteramo, a trebali smo. To je učinio Vučić, u svoj politički kontejner sve ih je skupio, sad su svi na jednom mestu. Ali neće dugo, njima je lepo, a narodu je sve gore“, konstatovao je Ilić.

Objasnio da je vladajuću koaliciju napustio u februaru kada su se desile „crvene linije“ preko kojih NS nije mogla da pređe, a jedna od njih je kad je najavljeno da će Ana Brnabić ući u tadašnju Vladu kao ministar i da se „sprema za premijera“.

„To je naša ‘crvena linija’, ne zbog Ane i njenih nastranosti, nego zato što nije vredna ni da vodi mesnu zajednicu, naglasio je Ilić.

Prema njegovim rečima, druga „crvena linija“ bila je najava da će Aleksandar Vulin voditi Ministarstvo odbrane, što NS „nije mogla da proguta nikako“, a „treći kiks, koji je prelio čašu – odluka da se napravi Srpska lista na Kosovu koja će podržati Ramuša Haradinaja“.

„To je za mene bio kraj svega, ja više nisam mogao da ih gledam… Srpska vlada koja podržava najvećeg zločinca Haradinaja i njegove saradnike mora da ode što pre“, poručio je Ilić.

Svečanoj akademiji povodom 20 godinaNS prisustvovali su lideri Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović i Narodne stranke Vuk Jeremić, zamenik predsednika Demokratske partije Sandžaka Bahrija Beganović i zamenik predsednika Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Samir Tandir.

Izvor: fonet.rs

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Politika

Najčitanije na intervju.rs

Na Vrh