Povežite se sa nama

intervju.rs

Ugljanin: Za Bošnjake ALEKSANDAR VUČIĆ nije predsednik!

Politika

Ugljanin: Za Bošnjake ALEKSANDAR VUČIĆ nije predsednik!

Foto/istinomer.rs

Ugljanin: Za Bošnjake ALEKSANDAR VUČIĆ nije predsednik!

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) Sulejman Ugljanin izjavio je danas da za Bošnjake u Sandžaku Aleksandar Vučić nije predsednik, Ana Brnabić nije premijer, niti su Ivica Dačić i Aleksandar Vulin ministri.

Ugljanin je, na konferenciji za novinare, rekao da Vučić, Brnabić i ostali iz vlasti „zastupaju ostatak Srbije, do granice sa Kosovom, i njihova ovlašćenja su do tu“.

To su privremeni organi Srbije, kao što je BNV privremeni organ bošnjačke nacionalne samouprave, do se ne reši status Sandaka i status Bošnjaka, konstatovao je on.

Ugljanin je pozvao Brnabić da se izvini zbog „dezinformacija i pretnji“ koje je iznela na račun Bošnjaka.

FOTO/Sandzaklive.com

I da se izvini i za pretnje ministra odbrane Srbije, zato što srpski državni organi, posebno oružane snage, predstavljaju objektivnu i realno neprijateljski orijentisanu silu za Bošnjake, istakao je Ugljanin.

Objašnjavajući poziv da poseti Sandžak koji je uputio kosovskom ministru spoljnih poslova Bedžetu Pacoliju, Ugljanin je rekao da je to urađeno kako bi se čula i druga strana sa pregovora o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Pozvali smo i sve naše ugledne ljude iz Sandžaka i iz Preševske doline, da čuju nešto vezano za proces regionalne stabilnosti i saradnje među zemljama Zapadnog Balkana, da čujemo ministra spoljnih poslova Kosova sa kojim Vučić i Dačić razgovaraju u Briselu, naglasio je Ugljanin.

On je dodao da je Pacoli vrlo ugledan čovek, „jedan internacionalac, kulturan, vaspitan, dobro obrazovan i bogat“ i da su od njega hteli da čuju kako se vode razgovori Beograda i Prištine i dokle su stigli.

FONET.RS /DANAS.RS

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Politika

Najčitanije na intervju.rs

Na Vrh